Svetový pohár 2011, druhé a tretie kolo v anglickom Dalby Forest a nemeckom Offenburgu.

Po prvom kole v juhoafrickom Pietermaritzburgu pricestoval svetový pohár mtb 2011 na dve podujatia do Európy. Offenburg  i Dalby Forest už preteky hostili v minulosti a tento rok pribudli k oficiálnemu programu aj piatkové preteky v šprinte.

V tomto roku je pre preteky svetového pohára novinkou aj oddelenie kategórie U23 od pretekov Elite.

Vďaka tejto zmene vzrástol celkový počet účastníkov,  no zmenšil sa počet pretekárov v jednotlivých pretekoch, čo dáva väčšiu šancu na lepšie umiestnenie aj pretekárom s horšou štartovou pozíciou, zápchy na trati po štarte sú menšie. Táto zmena je citeľnejšia hlavne u mužov, kde boli počty štartujúcich aj cez 200 pretekárov a teraz má kategória U23 muži samostatné preteky. V ženách sú preteky kategórie U23 v rovnakom čase ako Elite, s posunom štartu o pár minút.

Obidva podujatia tento rok sprevádzalo pekné a suché počasie, v Anglicku to bolo veterných ale slnečných 12 stupňov, v Nemecku už letných 23 stupňov.Na obidvoch podujatiach som absolvovala aj piatkové preteky v šprintoch. Tie sú bodovo hodnotené ako preteky prvej kategórie UCI. Mne sa v šprintoch darilo o niečo menej ako som očakávala a nepodarilo sa mi postúpiť z rozjázd ďalej. V Offenburgu som bola nakoniec na základe času z kvalifikácie hodnotená na 15.mieste. Tu sa výborne predstavila moja súperka z pretekov českého pohára, Pavla Havlíková, ktorá šprint v Offenburgu vyhrala.

V nedeľnom cross country sa mi taktiež viac darilo v Offenburgu, kde som skončila na 37.mieste. V Dalby  Forest to bolo o niečo slabšie 44. miesto aj väčšia strata na víťazku. Tou bola v oboch pretekoch Francúzka Julie Bresset (BH Suntour). V pretekoch mužov Elite bol v Dalby najrýchlejší Čech Jaroslav Kulhavý (Specialized) a v Offenburgu už po piaty krát Francúz Julien Absalon (Orbea). Nováčikom na stupňoch najlepších a prekvapením je ďalší Francúz, tímový kolega Julie Bresset, Maxime Marotte.

Aj keď som sa v týchto pretekoch nepriblížila mojim najlepším výsledkom vo svetovom pohári, umiestnenia okolo polovice štartového poľa si cením. Do Anglicka som neodchádzala v ideálnej forme, verím že ak by sa išli preteky ešte tento víkend, mohlo by to byť znovu o niečo lepšie. Rovnako ako tadacip cipla

Pomerne rýchlo som si zvykla aj na môj nový bike Koba, ktorý má trochu inú geometriu ako ten čo som používala už niekoľko rokov. Prešla som aj na nový systém prevodov Shimano XTR 2×10. Foto nového biku pre tohtoročnú sezónu nájdete dole na spoločnej fotke s Filipom Meirhaeghe, pred štartom v Offenburgu, alebo na facebooku jednoho z obchodov v Pickeringu u Dalby Forest. Chcem poďakovať aj firme Shimano, ktorá poskytuje servis a dobrú kávu na všetkých pretekoch svetového pohára, v Dalby Forest tento rok dokonca aj v slovenčine, kedže v holandskom Shimane pracuje Katarína Hajzerová.

Na oboch pretekoch sa okrem mňa predstavili aj ďalší Slováci, v pretekoch Elite mužov sa nestratil Mišo Lami, ktorý si medzi týmito pretekmi odskočil domov pre titul inžiniera. V pretekoch juniorov štartoval aj jeho brat František, Jozef Bebčák a v Offenburgu aj Tomáš Žucha.

Svetový pohár sa v júli presunie na dve podujatia do Kanady a USA. Záverečné dve kolá bude hostiť opäť Európa, druhý a tretí augustový víkend to bude Nové Město na Morave v Čechách a Val di Sole v Taliansku. Medzitým ale samozrejme zavíta kompletná európska špička ešte ku nám do Dohnian na Slovensko, kde budeme hostiť 4.-7.Augusta 2011 tohtoročné Majstrovstvá Európy mtb xc .

Výsledky (www.uci.ch):

Dalby Forest mtb xco World cup 2011 results.pdf

Offenburg mtb xco World cup 2011 results.pdf

Záznam z Live  TV prenosu na : Freecaster.tv

shimano-coffee.JPG frantisek-lami-dalby-forest-po-starte.JPG aby-nas-zima-neprekvapila.JPG gt-czech-mtb-team-2011.JPG filip-ja-a-moj-bike.JPG

Jeden komentár k Svetový pohár 2011, druhé a tretie kolo v anglickom Dalby Forest a nemeckom Offenburgu. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od P.F. | 12/06/2011 at 14:24:04

    Pekné fotky, najmä tá posledná:) Nechýba Ti vpredu klasický trojprevodník?


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by P.F. | 2011/06/12 at 14:24:04

    Pekné fotky, najmä tá posledná:) Nechýba Ti vpredu klasický trojprevodník?

Komentovať príspevok »»

-->