Slovenský pohár MTB XC 3.kolo v Dohňanoch.

Sobotné tropické počasie preverilo trať i organizáciu blížiacich sa Majstrovstiev Európy, ako aj fyzičku všetkých pretekárov v rámci slovenského pohára, ktorého 3. kolo sa uskutočnilo v Dohňanoch. Fyzicky náročný okruh vyžadoval v horúcom počasí dobré rozloženie síl, kto “napálil” úvodné kolá, len ťažko prišiel do cieľa.-)

5 km okruh s novovybudovanou atraktívnou pasážou s množstvom zákrut a krátkych hravých zjazdov dopĺňajú tradičné tri náročné stúpania po kamenistej ceste, v lese i na lúke. Na kopce nadväzuje pekný rýchly a hravý zjazd. Kategória Muži Elite absolvovali okruh s prevýšením cez 300 metrov 7 krát. Najrýchlejší bol rakúsky pretekár Christoph Soukup, ktorému okruh vyslovene sedel a si ho s patričným 3 minútovým náskokom pred Milanom Barényim užíval. Tretí  došiel do cieľa  český pretekár Tomáš Paprstka.

V pretekoch žien na 6 kôl som zvíťazila s náskokom viac ako dvoch minút pred Poľkou Katarzynou Solus-Miškowicz a Maďarkou Eszter Dósa. Takýto výsledok by ma potešil aj o mesiac na Majstrovstvách Európy, ktorých príprava v Dohňanoch vrcholí.

dohnany-slp-mtb-xc-2011.JPG slovensky-pohar-mtb-xc-dohnany-2011-podium-zeny-elite.JPG

Výsledky: vysledky-2011-mtb-xc-dohnany.zip Časy na kolo:  TU 

 

Komentovať príspevok »»

-->