2 x 30 minút v pretekárskom tempe aj v prvý októbrový víkend.

Aj keď nás počasie presviedčalo, že už je čas odložiť bicykle na zimný spánok, ja som ten môj ešte prevetrala na dvoch domácich pretekoch.

Sobotňajšie preteky v Stráňavách pri Žiline boli otvorené pre širokú verejnosť a zišlo sa tu okolo 160 cyklistov. Jednalo sa o mtb časovku do vrchu, približne 30 minút a 6 km po asfaltovej lesnej ceste do kopca. Nenápadné stúpanie určite potrápilo všetkých účastníkov, problematická bola aj aklimatizácia z 25 stupňov minulého víkendu na 4 stupne v cieli pretekov v Stráňavách.

Celkovo som skončila na 15. mieste, v kategórii žien som zvíťazila pred treťou ženou tohtoročných MSR MTB XC vo Valči, Martinou Šichtovou (KPHC Turčianske Teplice) a treťou Annou Holášovou (Divina Racing Team).

Výsledky na: www.cyklopozitiv.sk foto aj napríklad: TU

V nedeľu pokračoval slovenský pohár v cyklokrose tretím kolom v Rakovej pri Čadci. Mne sa skúška prvého cyklokrosu v Borovej páčila a tak som skúsila aj preteky v Rakovej. Tie boli ale už za úplne iných, cyklokrosovejších podmienok, teplota pod 10 stupňov, prehánky, blato. Trať mala menšie prevýšenie no nahradilo ho množstvo zákrut a umelé prekážky, ktoré v Borovej neboli. Prekážky ma ale nezaskočili, ich tréning som mala vopred naštudovaný z videa: www.youtube.com

Borová ponúkla veľmi pekné preteky, v hlavnom štarte Elity mužov aj zaujímavý priebeh a porovnanie našich reprezentantov s pretekármi z ČR. Ja som sa cyklokrosu vždy obávala najmä kvôli zime, no kedže sa u žien preteká len na 30 minút, nepríjemný chlad asi prebije čaro tejto disciplíny. Svetový pohár v cyklokrose začína túto nedeľu v Plzni. Ja ho ale jazdím hlavne pre zábavu a na horskom bicykli. Do úvahy teda prichádza len štart na sobotňajších pretekoch Slovenského pohára v Petržalke, v spoločnom štarte Žien s Veteránmi B a Kadetmi.

Výsledky: www.cxsvk.sk

janka-stevkova-cx-rakova-cyclo-cross-2011.JPG

Komentovať príspevok »»

-->