Suchá jeseň aj naďalej praje pretekom v cyklokrose na Slovensku.

     Víkendové dvojkolo BCF Slovenského pohára v cyklokrose hostili tento víkend dedinky Udiča a Prosné v Marikovskej doline. Tá sa nachádza len cez kopec od sídla môjho klubu a miesta konania tohtoročných Majstrovstiev Európy v mtb cross country v Dohňanoch. Organizačne a sponzorsky zastrešovalo tieto dva preteky Finančné centrum Považská Bystrica.

     Cyklokros si v otvorenej kategórii prišiel vyskúšať aj prezident CK Epic Dohňany, Ivan Kováčik. Kategóriu bezlicenčných pretekárov vyhral v sobotu Jozef Štefánik, Ivan Labaj pridal do cyklokrosového bodovania klubov ďalšie body pre CK EPIC Dohňany druhým a tretím miestom v kategórii veteránov B. No povzbudiť a nasiaknuť atmosféru cyklokrosov prišlo v sedle bicyklov kopec ďalších členov klubu.

     V pretekoch žien nastúpilo na štart v oba dni 5 slovenských pretekárok v sobotu doplnených o juniorku Anetu Rezkovú z ČR (KC Kooperativa). Súťažilo sa tak znova viac s kadetmi a veteránmi B ako medzi ženami. Poradie žien bolo podobné v obidva dni, zvíťazila som pred kadetkou Terezou Medveďovou (ŽP Šport, a.s.) a Zuzanou Vojtášovou (CK Banská Bystrica). Šesticu štartujúcich žien dopĺňali štvrtá Aneta Rezková, piata Marianna Findrová (Bike Pro, s.r.o. Banská Bystrica) a šiesta Lívia Hanesová (CK Banská Bystrica).

     Preteky hlavného spoločného štartu mužov, juniorov a veteránov A sa tešia slušným počtom štartujúcich. V sobotu zvíťazil Milan Barényi (Trek KCK Oslany), v nedeľu dominoval Tomáš Paprstka (Remerx team Kolín, ČR).

     Vydarené podujatie na trati ktorú tvorili aj dva výbehy po schodoch, dve umelé prekážky a krátky prejazd stanom bolo opäť pekným spestrením jesenného víkendu. Veľký potenciál vidím ešte v pretekoch mladých nádejí, ktoré sa konali len v jeden deň a pretekoch otvorených pre bezlicenčnú širokú verejnosť. Tieto preteky nemali tak veľa štartujúcich a mohli by byť skvelou zábavou pre tých čo si to chcú len tak vyskúšať a nemajú veľké pretekárske ambície.

     Čiernym bodom akcie bolo zmiznutie jednej sady rezervných kolies z depa pretekov. Kto omylom domov doniesol sadu striebornych Mavic Ksyrium SL, nech kontaktuje ich majiteľa Miša Straku …. .

Video z predchádzajúceho kola slovenského pohára v cyklokrose v Miezgovciach 23.10.2011 : www.youtube.com

Výsledky: www.cxsvk.sk

 

Komentovať príspevok »»

-->