Slovenskú mtb cross country sezónu 2012 otvorili Pravenecké serpentíny a Veľkonočný Turiec cup.

Plánovaný štart na pretekoch 1.kategórie UCI v Rakúsku - Kamptal Klassik som nakoniec musela kvôli doliečeniu choroby zrušiť. V rámci prípravy na druhé kolo svetového pohára v belgickom Houffalize som posledné dva víkendy zaradila do môjho programu domáce preteky XC. Pravenecké serpentíny v Pravenci (1.apríl 2012) a Veľkonočný Turiec cup v Turčianskych Tepliciach (7.apríl 2012) ponúkajú kvalitné trate a príležitosť kontaktu s terénom v pretekárskom tempe bez ďalekého cestovania na medzinárodné preteky v zahraničí. Domáca konkurencia v ženách síce nie je veľká, no som rada, že sa objavujú aj nové tváre a aj o nižšie priečky sa stále bojuje. Preteky svojou účasťou obohatili pretekárky z Čiech, v Pravenci štartovala aj Poľka Katarina Solus Miškovic, ktorá skončila na slušnom 26.mieste na minuloročných Majstrovstvách sveta a na 33. mieste úvodného kola svetového pohára 2012 v juhoafrickom Pietermaritzburgu.

Obidva preteky boli pomerne dobre zorganizované, veď v týchto lokalitách sa preteky organizujú už niekoľko rokov. V Turčianskych sa pretekalo v spoločnom štarte všetkých kategórií, čo je trochu nebezpečné pre pomalších aj rýchlejších, no väčšina jazdila v duchu fair play a vážnejšie zranenia som si nevšimla. V Turčianskych  Tepliciach mi chýbala možnosť umyť si po pretekoch bicykel, očistu strojov sme aj s Milan Barényim a väčšinou pretekárov zvládli u priľahlého potoka.-)

Budúci víkend ma čaká môj prvý svetový pohár v tomto roku, belgické Houffalize bude možné sledovať aj live. http://www.houffalize-mtb.be/

Výsledky:

Pravenecke serpentiny-2012-mtb-xc-results.pdf

Turiec-cup-mtb-xc-2012.pdf

Foto od Marcelka Bátorová

turiec-cup-2012.jpg janka-stevkova-turiec-cup-2012.jpg solus-stevkova-vesela-turiec-cup-mtb-2012.jpg

Foto Pravenec: www.cyklistika-sk.eu

Foto Turiec cup aj na: https://picasaweb.google.com/mtbpravenec/TuriecCup2012#

Komentovať príspevok »»

-->