Svetový pohár MTB XC 2012, druhé kolo v belgickom Houffalize.

Po svetovom pohári v juhoafrickom Pietermaritzburgu, ktorého som sa pre finančnú náročnosť nezúčastnila, pokračovala najvyššia súťaž v horskej cyklistike pretekmi v belgickom Houffalize. V tejto klasickej destinácii svetového pohára sa organizátori rozhodli výrazne pozmeniť trať, zvýšiť divácku atraktívnosť a zlepšiť možnosti televízneho prenosu. Trať tvorilo niekoľko strmých stúpaní, horná časť cyklokrosového typu a niekoľko náročných, no nie extrémne nebezpečných zjazdov. Mínusom bol určite zavádzací okruh, ktorý po štarte výrazne zvýhodnil prvých pretekárov, kedže ostatní museli prvé stúpanie bežať.

88 žien štartovalo na 4 okruhy plus nájazd s celkovou dĺžkou 24,44 km. Mňa zaskočila najmä teplota okolo 3 stupňov Celzia na štarte o 11:30 hod, ktorá sa počas pretekov veľmi nevylepšila. So štartovým číslom 45 sa mi podarilo po prvom stúpaní mierne vylepšiť moju pozíciu a vo vlaku pretekárok som išla zhruba na 37 priečke. Nekôr som sa dostala aj na hranicu prvej tridsiatky, no v závere pretekov môj výkon nebol ideálny, asi som trochu premrzla a stratila som pár miest na konečnú 36. priečku v cieli. Zvíťazila aktuálna majsterka sveta Kanaďanka Catherine Pendrel (Luna team).

V rámci svetového pohára sa v Houffalize v piatok konali aj preteky vo vyraďovacích šprintoch XCE - eliminator. Atraktívny šprint som pred nedeľnými pretekmi vynechala.

TV záznam z pretekov žien: extreme.com

Výsledky:  xco_we_results.PDF

Viac info na: www.rockyroads.net

Foto napriklad: www.flickr.com  alebo www.canadiancyclist.com alebo www.flickr 2.com

janka-stevkova-houffalize-belgium-world-cup-2012.jpg janka-stevkova-houffalize-mtb-xco-2012.jpg 

Komentovať príspevok »»

-->