Austria MTB liga Graz / Stattegg MTB XCO UCI 1.

Aj keď rakúsky Graz patrí k tradičným lokalitám pretekov v horskej cyklistike, ja som tu naposledy pretekala v roku 2003 na majstrovstvách Európy v mtb maratóne (9.miesto).

Tentokrát sa v Statteggu na okraji Grazu konalo 4. kolo rakúskej mtb ligy pod názvom Grazer Bike Opening Statteg, zaradené ako preteky UCI 1.kategórie. V pretekoch žien štartovalo 15 pretekárok zo siedmych krajín.

Preteky žien sa v Rakúsku jazdia s minútovým odstupom v spoločnom čase s kategóriou juniorov a master- veteránov. Na úzkej trati s dlhými stúpaniami a dlhými zjazdami v Grazi to nieje úplne ideálne a preteky sú tým ovplyvnené. Po prvom kole sa vytvorila na čele pretekov päťčlenná skupina z ktorej postupne odpadla Maďarka Barbara Benkó a medailistka z ME v Dohňanoch Tanja Žakelj zo Slovinska. Do vedenia sa  s malým náskokom dostala neskôr Ukrajinka Nataliya Krompets, ktorej dlhé stúpania sedia. Ja som ju prenasledovala spoločne s Blažou Klemenčič zo Slovinska, piatou ženou posledného svetového pohára v Houffalize. V poslednom kole sa mi takmer podarilo zmazať náskok Ukrajinky, no uvoľnili sa mi riadítka v predstavci a záverečný zjazd som už musela ísť s ohľadom na bezpečnosť.

Som rada že po náročných etapových pretekoch Gracia Orlová na ceste som dokázala podať kvalitný výkon aj v mtb. Dobrú formu po Gracii potvrdila aj ďalšia členka nášho tímu pre Graciu - Epic Dohňany Mix, Irenka Berková, ktorá získala tento víkend svoju prvú medailu z Majstrovstiev ČR, bronz v MTB maratóne. Ďalší víkend sa ide tretie kolo svetového pohára v Novom Meste na Morave, ktoré odvysiela aj Česká televízia v priamom prenose. www.mtbworldcup.cz V utorok 8. mája môj program doplnia ešte preteky slovenského pohára mtb xc v Pravenci.

graz-stattegg-mtb-xc-2012-women-start.JPG janka-stevkova-a-michal-alexaj-graz-stattegg-mtb-2012.JPG

Web pretekov: www.bike09.at 

Web Rakúsky pohár: www.mtb-liga.at

Výsledky: graz-stattegg-mtb-xc-women-results-2012.pdf

Komentovať príspevok »»

-->