ASVO Osterreich Grand Prix Windhaag, preteky s dobrou atmosférou.

Preteky 1. kategórie UCI v rakúskom Windhaagu ponúkajú nielen zaujímavú trať no pripájajú k nej aj špeciálne uvoľnenú a priateľskú atmosféru, čo sa mi potvrdilo aj tento rok.

Do pretekov som išla s pocitom únavy po náročných pretekoch ME v Moskve. V prvých dvoch okruhoch som sa držala vo vedení spoločne s hlavnou spolufavoritkou Anjou Gradl z nemeckého tímu Bulls. V polovičke pretekov som s Anjou stratila kontakt, spomalil ma aj pád a v závere som už len kontrolovala druhé miesto. O tretiu priečku bojovali Česky Lucka Veselá (GT Czech team) a Zuzana Pirzkallová (Merida Remerx Kolín).

Preteky cross country vo Windhaagu mali tento rok o niečo nižší počet štartujúcich, pravdepodobne kvôli termínu, týždeň po ME a pred sériou svetových pohárov za oceánom. Program rakúskej Grand Prix ale skvele doplnili preteky mládeže - sobotný Youngsters cup a preteky v MTB maratóniku na 28km/1000výškových metrov, ktorých sa úspešne zúčastnili aj Zuzka a Andrea Juhásové z CK Svätý Jur.

Aj keď sa mi nepodarilo zvíťaziť ako vo Windhaagu 2009, som rada že som opäť absolvovala tieto preteky. Rakúsko má vo svojom pohári niekoľko kvalitných UCI pretekov (www.mountainbike-liga.at) a tento rok hostí aj majstrovstvá sveta v horskej cyklistike www.saalfeldenleogang2012.at.

Môj najbližší program budú tvoriť preteky MSR v cestnej cyklistike v Púchove ktoré sú na programe už tento týždeň : www.msrpuchov2012.originals.sk

Výsledky: 2012-windhaag_mtb-xc-elite-damen.pdf 

Oficiciálne stránky pretekov: www.mtb-windhaag.com

mtb-windhaag-by-manner.JPG osterreich-grand-prix-mtb-xc-2012-windhaag-bei-perg.JPG gradl-and-stevkova-mtb-windhaag-2012.JPG stevkova-janka-mtb-windhaag-2012.JPG podium-women-elite-windhaag-mtb-2012-vesela-stevkova-missing-gradl-pirzkallova.JPG

Komentovať príspevok »»

-->