Finále Českého pohára a Ostravský Chachar, dva preteky UCI počas jedného víkendu v Čechách.

    Finále Českého pohára 2012 hostilo lyžiarske stredisko Kouty nad Desnou, kde nám organizátori na záver pripravili veľmi peknú a náročnú trať. Po nočnom daždi trať v popoludňajších hodinách preschýňala a tak aj ťažšie úseky boli jazditeľné. Napriek zapáleným dutinám a bolestiam hlavy sa mi podarilo v Čechách po štvrtý krát zvíťaziť, no na celkové víťazstvo v Českom pohári mi chýbalo 10 bodov, kedže som sa nezúčastnila 4.tého kola v Aši. Po pretekoch sme sa boli ešte zľahka previezť do Červenohorského sedla a vychutnať si nádhernú prírodu v okolí, kam sa plánujeme ešte na jeseň vrátiť a zabikovať si.

V nedeľu som sa už len “tréningovo cestou domov” zastavila na tradičnom podujatí s výborným obsadením v Ostrave. Tá opäť hostila preteky 1.kategórie UCI pod názvom Ostravský Chachar, ktoré som už niekoľkokrát v minulosti vyhrala.

Do pretekov som išla uvoľnene s cieľom podať solídny výkon aj napriek môjmu prechladnutiu. Hneď v úvode som stratila 20 s kedže som sa nestihla zaradiť do vedúceho vláčika pri predbiehaní pomalšieho muža z elitnej kategórie, ktorá štartovala cca 3 minutovým odstupom pred ženskou kategóriou.V druhom kole som sa snažila manko zmazať, no v jednom zjazde som zavadila pedálom, stratila rovnováhu a spadla. Následne ma dostihla trojica jazdiaca tesne za mnou a na lavičke som opäť spravila chybu a spadla, čo ma stálo dosť času. Bolo mi jasné, že 2 minutové manko v tak krátkych pretekoch  už nedobenem a snažila som sa takticky  bojovať o 4. miesto, čo sa mi aj podarilo, keď som “striasla” v úvode 4-tého kola Pavlínu Šulcovú, s ktorou som v sobotu bojovala prvé dve kolá o víťazstvo vo finále Českého pohára.

Pretekov v Ostrave sa zúčastnila aj Zuzka Juhásová z CK Svätý Jur, ktorá absolovala svoje prvé UCI preteky.-)

Výsledky:

Kouty nad Desnou: zeny CP finale Kouty.pdf  (sportsoft.cz)

Ostravský Chachar: www.championchip.cz

Stránky pretekov: www.poharmtb.cz

Foto: na SK JIRI Team

narocny-zjazd-do-vodeho-brodu.jpg  kameny-zjazd-v-koutoch-nad-desnou.JPG janka-v-zjazde.JPG podium-zeny-finale-cesky-pohar-kouty-nad-desnou.JPG s-majstrom-cr-pavlom-boudnym.JPG s-gt-teamem.JPG

Komentovať príspevok »»

-->