Slnečný štart maďarského pohára - Pillis kupa 2007

Len pár kilometrov za hranicami s našimi južnými susedmi sa tento víkend konali preteky maďarskej série Pilis kupa 2007. Prvé preteky v Pilisszantó boli zaradené do 2. cat. UCI pre ženy a 1.cat. UCI pre mužov. Povery o rovinatom Maďarsku vyvrátila náročná kopcovitá trať, ktorú stažovalo aj teplé, takmer letné počasie.

Na štarte sa zišlo 17 žien, z Maďarska, Rakúska, Slovenska, Slovinska a Čiech. Papierovou favoritkou na štarte bola Slovinka Nina Homovec, ktorá skončila minulý víkend na pretekoch Svetového pohára na 31. priečke. Prekvapiť mohli aj pretekárky z Čiech- Radová a Bublová, ktoré tento rok už potvrdili dobrú formu na pretekoch v ČR.

Nakoniec som ale o prvenstvo bojovala so Slovinkou, od ktorej som sa odpútala po polovici pretekov a náskok som udržala až do cieľa. Víťazstvo v Pilisszantó bolo príjemným prekvapením nielen pre mňa, ale aj pre môjho trénera.
Prvý krát som na stupňoch víťazov odprezentovala moje nové dresy CK MTB Dohňany. V preteku mužov sa víťazstvom blysol Milan Barényi, a tak obidva poháre putovali tentokrát na Slovensko.

P1030241.jpg

Komplet výsledky: www.pccc.hu

Komentovať príspevok »»

-->