Grand Prix na domácej pôde v Dohňanoch.

Tento rok som v Dohňanoch stihla nielen Grand Prix ale aj ďalšie dva menšie preteky- Hodový pretek v sobotu a nasledujúci piatok aj Pivný maratón.

Obhajoba prvenstva na Grand Prix mi nevyšla podľa predstáv, skončila som druhá za Poľkou Kozelou. Náročné dvojhodinové preteky v horúcom počasí dali poriadne zabrať každému. Ženy absolvovali 4 okruhy a celkové prevýšenie viac ako1400metrov. Trať v Dohňanoch bola tento rok spestrená o jeden strmší výjazd a zjazdovú pasáž s viacerými zatáčkami a traverzom v šikmom svahu. Pribudli aj nové sekcie v priestore štartu a cieľa, a priam umelecky vyhotovené premostenie vodnej priekopy. Aj keď ma po celej trati pozbudzovali fanúšikovia nášho domáceho klubu, krok s Poľkou som nedokázala v kopcoch udržať. O vysokom tempe svedčí aj značná časová strata ďalších pretekárok v cieli. V ženách tento rok štartovalo 12 pretekárok a som veľmi rada, že na naše preteky zavítalo aj niekoľko pretekárok z Čiech a Poľska.

Pri vyhlasovaní výsledkov sme slávnostne pokrstili aj nášho nového týmového maskota - diviaka. Zatiaľ je tuším bez mena.
Cyklistika v Dohňanoch má dobré zázemie, skúsenosti organizácie preteku sa prejavili aj tento rok a v roku 2008 sa môžeme tešiť na preteky prvej kategórie, o ktoré náš klub už požiadal UCI.

Večerný koncert, open-air diskotéku a ohňostroj si vychutnávali hlavne domáci. Československé a iné hity v podaní skupiny Starmánia a koncert Zuzany Smatanovej vytvorili atmosféru , ktorú by si aj ostatní cyklisti zaslúžili vychutnať.
Prípravu na preteky a nácvik trate som spojila so sobotným hodovým pretekom. Hodový pretek mal veľmi slušnú účasť a uvoľnenú atmosféru, v ktorej sa preteká oveľa ľahšie. Pre začínajúcich a hobby cyklistov je Hodový pretek v Dohňanoch jedna z možností vyskúšať si kratšie cross -country preteky.

Do Dohňán som sa vrátila aj po Majstrovstvách Slovenska,kedže sa  v piatok konal Pivný maratón - krátke preteky na horských bicykloch spojené s pitím piva na terase miestnej krčmy. Po dojazde do cieľa je potrebné vypiť 5 pív (3 pre ženy, možnosť voliť aj nealko;-)) a až potom sa stopne čas. Aj tento ročník potvrdil, že víťazmi nie sú najrýchlejší cyklisti. 5 pív niektorí vypili za neuveriteľných 6minút a tak sa konečné poradie pekne premiešalo:-)

Výsledky Grand Prix Dohňany:

1. KOZELA Karolina 19860918 POL KAROLLA GHOST 1:56:31,6
2. ŠTEVKOVÁ Janka 19760204 SVK DOHNANY CK 2:01:33,7
3. VESELÁ Lucie 19850417 CZE Brno 2:11:41,4
4. KALINOVÁ Lubomíra 19820211 SVK PE KLIMAT 2:17:54,6
5. PYRGIES Marlena 19860221 POL G.K. Wheeler 2:20:12,8

DSCN3079.JPG

Jeden komentár k Grand Prix na domácej pôde v Dohňanoch. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od p.f. | 16/07/2007 at 10:04:18

    Ten maskot je fakt vydarený, dosť sa podobá na svojich príbuzných chovaných na Bielom Kríži :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by p.f. | 2007/07/16 at 10:04:18

    Ten maskot je fakt vydarený, dosť sa podobá na svojich príbuzných chovaných na Bielom Kríži :)

Komentovať príspevok »»

-->