World cup Maribor- finále svetového pohára 2007, môj najlepší výsledok v tohtoročnej sérii.

Týždeň po majstrovstvách sveta v Škótsku sa väčšina pretekárov presunula na finále svetového pohára do slovinského Mariboru, kde sa rozhodovalo o celkových víťazoch Nissan World cup series, nielen v mojej disciplíne cross country (XC), ale aj v zjazde (DH) a four- crosse (4X).

Trať v Maribore bola oproti preteku slovinského pohára z pred troch týždňov trochu pozmenená. Stále ale ponúkala množstvo technických úsekov so šmykľavými koreňmi a tak aj najlepší museli občas položiť nohu z pedálov na zem alebo pobehnúť.

Únava po MS spojená s komplikovanou cestou zo Škótska sa odzrkadlila najmä na mojom štvrtkovom tréningu na trati. Cítila som sa ako biker začiatočník, bez sily aj bez techniky, na tejto trati bolo ale potrebné oboje. Piatkové pocity sa zlepšili a sobotňajší pretek sa nakoniec vyvíjal dobre. Konkurencia v Maribore bola oproti MS silnejšia o pretekárky kategórie U23, ktoré na MS štartujú osobitne. Ja som si v preteku postupne vylepšovala pozíciu z 37.mej na 29.tu priečku v cieli. Dobrý pocit z preteku a solídny výkon bez technických porúch, podarilo sa mi poraziť niekoľko pretekárok z prvej dvadsiatky z MS, na víťazku Liu Ying z Číny som stratila 12 minút a do UCI rebríčka som na moje konto pridala 48UCI bodov.

Škoda, že sa mi rovnako nedarilo aj na ostatných “sveťákoch” v tomto roku. Úroveň svetového pohára ale každý rok rastie, tento rok výkony umocňovala aj olympijská kvalifikácia a presadiť sa bolo o niečo náročnejšie. Ja som popri pretekoch svetového pohára absolvovala aj množstvo ďalších zahraničných štartov.

V celkovom hodnotení svetového pohára 2007 v cross country figurujem na 44. priečke ako jediný zástupca slovenského MTB-XC. Bodovala som na štyroch pretekoch, v Offenburgu som skončila mimo bodovaných priečok a jeden pretek v Kanade som vynechala.

Celkovou víťazkou svetového pohára 2007 sa stala Ruska Irina Kalentyeva, jazdiaca vo farbách nemeckého týmu Topeak Ergon.

Budúci rok by mal byť svetový pohár až osemdielny s plánovaným začiatkom v belgickom Houffalize 20.apríla 2008.

Tento víkend sa bude konať testovací pretek na olympijskom okruhu v Pekingu, prístupný len pozvaným pretekárom. Moja účasť na OH 2008 bude závisieť len od pridelenia prípadného neobsadeného miesta jednou z kvalifikovaných krajín.

Celkové hodnotenie Svetového pohára 2007: World cup final standing

Výsledky finálového preteku v Maribore: Maribor World cup results

2p1030779.jpg

Komentovať príspevok »»

-->