Cyprus Sunshine cup 2015, aj napriek smole výborné jazdenie.

Preteky na Cypre na konci februára a začiatku marca pre mňa ponúkajú ideálne spojenie tréningu a možnosť porovnania s kvalitnými súperkami v predsezónnom termíne. Terény aj trate na Sunshine cupe sú náročné a atraktívne zároveň. Tento rok tvorili Sunshine cup dva preteky, štvordňový etapák Afxentia UCI SHC kategórie a jednorázové preteky v Amathous, klasické XCO UCI C1 o týždeň neskôr.

Aj tento rok sa na Cypre zišla špičková konkurencia v pretekoch žien, nechýbala svetová jednotka Jolanda Neff, Pauline Ferrand Prevot, Julie Bresset či Gunn Rita Dahle Flesja. Úvodný prólóg, časovku na 5,7 km som dokončila na 9.mieste spomedzi 24 štartujúcich žien.V druhej etape na 48km mi veľa síl a času ubral defekt, no preteky sa mi podarilo dokončiť na 16.mieste. S ťažko opraviteľným defektom v tejto etape bojovala aj Gunn Rita Dahle, ktorá do cieľa prišla nakoniec s hodinovou stratou. Tretia etapa na 45km bola znovu maratónskeho typu XCP. Z pretekov v tejto etape odstúpila Majsterka sveta na ceste Pauline Ferrand Prevot. Ja som dokončila etapu na 12. mieste. Posledný deň bolo na programe klasické cross country na okruhu v Macheras mountain, rozprávkovom pohorí, cez ktoré išli aj predchádzajúce  dve etapy. Technická porucha, rozpojená reťaz hneď po štarte mi nedovolila preteky dokončiť a pokazila mi tak celkovo dobrý pocit z tohto etapáku. Aj keď výsledok na týchto pretekoch mal byť pre mňa len informačný, preteky boli súčasťou prípravy, DNF vo výsledkoch nikdy nepoteší. Celkovou víťazkou Afxentie sa stala Dánka Annika Langvad (Specialized racing xc)

Sunshine cup  pokračoval o týždeň druhým kolom, pretekmi XCO v Amathous. Kamenistá, kopcovitá a tvrdá trať je náročná pre jazdcov ale trpí aj materiál. Vyrovnané preteky s minimálnymi odstupmi v cieli sa pre mňa vyvíjali sľubne. V polovici pretekov som jazdila s neskoršou víťazkou Nathalie Schneitter (Rose Vaujany), keď ma v pomerne veľkej rýchlosti v traverze postihol pád, zachytila som pedálom o skalu. Nepríjemný pád v skalách sa mi podarilo “rozchodiť” a v závere z toho bolo štvrté miesto so sekundovými rozdielmi predo mnou.

Web pretekov a výsledky: http://www.cyclingcy.com/csc-race-info/csc-results

p1020631.JPG amathous-cyprus-sunshine-cup-2015-women-podium-stevkova-osl-schneitterterpstra-bresset.JPG jk-stevkova-and-j-bresset-olympic-gold-medal-holder-from-london-at-cyprus-cup-2015.JPG mdz-cyprus-sunshine-cup-womens-day-2015-amathous.JPG

  

Komentovať príspevok »»

-->