Talianske Val di Sole hostilo finále Svetového pohára mtb.

detail-koba.JPG

Val di Sole patrí k tradičným usporiadateľom Svetového pohára a okrem talianskej pohody ponúka výborné podmienky pre horskú aj cestnú cyklistiku. Tento rok sa popri finále Svetového pohára v cross country a zjazde konali vo Val di Sole aj Majstrovstvá sveta vo four crosse. Budúci rok bude toto stredisko dejiskom MS 2016 v zjazde a four crosse.

Svetový pohár v cross country tvorilo tento rok 6 pretekov, Európa hostila 4, severná Amerika 2. Ja som štartovala na troch najbližších podujatiach v Európe, zámorskú časť som z finančných dôvodov vynechala. Úvodné dva preteky v Novom Meste na Morave a Albstadte mi nevyšli podľa predstáv a skončila som tu zhodne na 39. mieste. V pretekoch vo Val di Sole sa mi darilo lepšie aj celkový pocit z jazdy bol iný. Som rada, že dva týždne pred Majstrovstvami sveta v Andorre sa mi išlo dobre, s lepším štartom sa dalo zabojovať aj o vyššiu priečku, no v aktuálnej konkurencii sa teším aj z 28.miesta.

Prvé víťazstvo v pretekoch Svetového pohára si na konto  vo Vald di Sole pripísala Dánka Annika Langvad (Specialized racing), celovou víťazkou seriálu sa stala Švajčiarka Jolanda Neff (Stoeckli Pro Team).

Vo Val di Sole som po prvý krát štartovala v novom drese majsterky Slovenska.

TV prenos: http://www.redbull.tv/videos/event-stream-525/cross-country-women

Výsledky Val di Sole: xco_we_results1.PDF

Celkové výsledky UCI MTB World cup 2015: xco_we_final-standings-world-cup-mtb-2015.PDF

2j-k-stevkova-08.JPG img_0287.JPG img_0301.JPG janka-keseg-stevkova-26.JPG j-k-stevkova-14.JPG jkstevkova-84.JPG    img_0304.JPG j-k-stevkova-53.JPG  j-k-stevkova-61.JPG img_0364.JPG koba-val-di-sole-j-k-stevkova.JPG

Komentovať príspevok »»

-->