Jarné sústredenie na Cypre som zahájila pretekmi xco v Amathuse.

Tohtoročné sústredenie na Cypre som začala trochu netradične, pretekmi hneď prvý deň po prílete a príprave na snehu. Chcela som využiť možnosť zapretekať si v xco teréne a vyskúšať môj celoodpružený bike v Amathus, na trati ktorá je pre fullsuspension ideálna, no ja som tu zatiaľ vždy pretekala len na hardtaily.

V pretekoch sa predstavili hlavne pretekárky, ktoré absolvovali aj etapové preteky Afxentia pred týždňom a tento víkend už budú štartovať na prvom kole svetového pohára v juhoafrickom Stellenboschi. Tento svetový pohár bol nad finančné možnosti môjho klubu a SZC moju žiadosť o podporu na toto podujatie neschválilo.

V Amathuse zvíťazila Gunn Rita Dahle (Merida Gunn Rita, Nor) pred Githou Michiels (Versluys, Bel) a Malene Degn (Ghost, Den). Ja som tento rok nemohla počítať s lepším umiestnením, dokončila som na 13. mieste.

18. marca som využila možnosť štartovať na pretekoch cyperského pohára mtb xco v Aronas na okraji Nikózie. Preteky v Aronas ponúkli nečakanú možnosť zmerať si sily s víťazkou svetového pohára MTB XCO 2017  Yanou Belomoinou (CST Sandd American Eagle, UKR). Aj keď štartovali len 3 ženy,  odjazdila som väčšinu pretekov vo vedení v kontakte s aktuálnou svetovou jednotkou, čo ma potešilo. Yana svoje UCI štarty v tohtoročnej sezóne zatiaľ odkladá na neskôr. Cyperské farby v pretekoch hájila tretia Mikaella Kolitiri (Eriklitos).
V pretekoch mužov si rýchle nohy z cyklokrosovej sezóny udržal Ondrej Glajza, tretí muž v cieli. (Johnson Controls AŠ Mladá Boleslav)

Domácu pretekársku sezónu otvoria 25.marca tradičné preteky v rakúskom Langenlois, Kamptal Klassik. https://www.kamptal-klassik-trophy.at/

www.activatecyprus.com

Výsledky Amathous MTB XCO 2018: amathus_results_women.pdf

Výsledky Aronas mtb Cyprus cup 2018: https://onedrive.live.com/

ktm-snow-man-mtb.jpgjanka-keseg-stevkova-winter-mtb.jpgmtb-janka-2018.jpgjanka-keseg-stevkova-amathous-sunshine-cup-mtb-cyprus-2018.jpg

Aronas MTB XCO Cyprus cup race 18.03.2018

aronas-mtb-start-2018.jpgaronas-mtb-xco-cyprus-cup-2018.jpgyana-belomoina-aronas-mtb-xco-cyprus-cup-2018.jpgjanka-keseg-stevkova-aronas-mtb-xco-cyprus-2018.jpgondrej-glajza-aronas-mtb-xco-cyprus-cup-2018.jpgaronas-mtb-xco-cyprus-cup-women-podium-2018.jpgaronas-mtb-xco-cyprus-cup-2018-men-podium.jpgktm-scarp-2018-after-dusty-aronas-cyprus-race.jpg

Komentovať príspevok »»

-->