Majstrovstvá Európy 2008 - St. Wendel, Nemecko.

Na tohtoročné ME vyslalo Slovensko 7 pretekárov, bez obsadenia kategórií junioriek a žien U23. Do Nemecka sme prileteli vo štvrtok v noci, v piatok ráno sme obzreli trať a poobede nás čakal pretek štafiet.

Štafety sme obsadili v rovnakom zložení ako minulý rok na ME v Turecku. Pozmenilo sa ale poradie štartujúcich. Štafetu rozbiehal junior Peťo Sagan a pár metrov po štarte sme boli aj vo vedení. Peťo predával na 8. mieste Milanovi Barényimu, od ktorého som prebrala štafetu na 5. mieste. Späť do areálu som sa vrátila 9-ta. Posledný úsek za nás išiel Martin Škopek, ktorý nakoniec doviezol “Slovensko” na 8. mieste do cieľa. Slušný výkon našej štafety, keď sme porazili aj domáce Nemecko, Rakúsko a na krajiny pred nami sme nemali priepastnú stratu, podržal výborným časom hlavne Peťo.

V sobotu a nedeľu prebiehali hlavné preteky XCO. Svoju výnimočnosť potvrdil v sobotu Peťo Sagan ziskom titulu Majstra Európy v preteku juniorov! Jedna zlatá medaila a modrý dres Majstra Európy putovali teda aj na Slovensko.

O európsky titul prišlo v kategórii žien zabojovať 42 pretekárok. Mňa nedeľa nezastihla v úplne optimálnom stave. Bolo mi jasné, že 13. miesto z minuloročných ME v Turecku bude ťažké obhájiť. Nakoniec som v dlhom preteku bojovala v druhej polovici štartovky s konečným 28.miestom v cieli. Nemyslím, že som bola zle pripravená, ale konkurencia išla jednoducho rýchlejšie.

Komplet výsledky nájdete na: http://services.datasport.com/2008/mtb/emcc/

slovakia-mtb-relay-team.JPG peter-sagan.JPG milan-barenyi.JPG janka-stevkova.JPG martin-skopek.JPG salamander.JPG pavla-havlikova-a-janka.JPG

Komentovať príspevok »»

-->