Brezová pod Bradlom ukončila Slovenský pohár MTB XC 2008.

Preteky v Brezovej pod Bradlom boli finálovým podujatím Slovenského pohára MTB XC  v tomto roku. Okruh na kopci okolo mohyly M.R. Štefánika býval v minulosti pravidelným miestom pretekov horských bicyklov a možno ho považovať za jednu zo “slovenských klasík”.

Mňa potešila slušná účasť v preteku žien, prihliadnúc na to, že sezóna  končí, prišlo ochladenie a čakal sa dážď. Trať bola nakoniec vo výbornom stave,  mierne mokrá, no bez negatívneho vplyvu na chod bicyklov. Večer pred pretekom som prekonala žalúdočné problémy a tak som na štart nastúpila s obavami. Cítila som nedostatok energie, no nakoniec sa mi podarilo zvíťaziť aj keď s menším odstupom ako zvyčajne. Druhá do cieľa dorazila Lucka Veselá (Favorit Brno, ČR), s ktorou sme v úvodných kilometroch bojovali o vedenie. Na pódiu nás doplnila dnes tretia - Lenka Bulisová (Cyklo Bulis, ČR)

V celkovom hodnotení Slovenského pohára som zvíťazila (už asi po deviaty krát) a doma na poličke pribudol ďalší pohár, tentokrát s národnou trikolórou. Do celkového hodnotenia sa počítalo 6 pretekov  (Turčianske Teplice, Sereď, Dohňany-preteky prvej kategórie UCI, Skalka-Majstrovstvá Slovenska, Smolenice, Brezová pod Bradlom). Zvíťazila som v Seredi, Dohňanoch, na Skalke a v Brezovej pod Bradlom. V Turčianskych Tepliciach a Smoleniciach som neštartovala. Nelogické bolo zaratávanie bodov z pretekov na Skalke- Majstrovstiev SR do hodnotenia pohára, čo znevýhodnilo zahraničných pretekárov. V konečnom celkovom hodnotení pohára som zvíťazila pred Ľubomírou Kalinovou (TJ Biela stopa) a Luckou Veselou.

Pohár za rok 2008 si v mužskej kategórii odniesol domov Milan Barényi (ŽP Podbrezová), ktorý sa rovnako ako ja tešil tento rok aj z víťazstva na Majstrovstvách SR aj na finálovom preteku v Brezovej.

Slovenský pohár bol úspešný aj pre naše týmové farby CK MTB Dohňany, kde nám robia radosť hlavne mládežníci.

Výsledky  TU
janka-stevkova-and-milan-barenyi.jpg slovakia-mtb-cup-overal-08-women.jpg ck-mtb-dohnany.jpg

Jeden komentár k Brezová pod Bradlom ukončila Slovenský pohár MTB XC 2008. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 22/09/2008 at 13:01:26

    Dalsie vitazstvo, super super :) gratulujem


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2008/09/22 at 13:01:26

    Dalsie vitazstvo, super super :) gratulujem

Komentovať príspevok »»

-->