Bike Vysočina 2008 - atraktívne MTB v ski areáli.

Dva dni veľmi peknej a kvalitne zorganizovanej horskej cyklistiky ponúkol tento víkend lyžiarsky areál v Novom Měste na Moravě. Ešte stále nádherne zelená krajina, aj keď už s jesennými teplotami pripravila pre každého niečo. Rekreační cyklisti a milovníci dlhších trás si vyskúšali MTB maratón. Hlavným programom podujatia bol sobotný mtb šprint a nedeľné XC, šprint bolo možné sledovať aj v priamom TV prenose na ČT4.

Šprint bol pre mňa aj pre organizátora novinkou. Mne nesadli umelé prekážky, za sebou nasledujúce polená. V hladkom šprinte by boli moje šance určite vyššie. Skončila som teda až na 8. mieste z 11 štartujúcich žien. Zvíťazila Ivana Pechoutová pred Luckou Veselou a Janou Valešovou.Šprint bol zaujímavým spestrením, pre regulérnejší priebeh by ale určite potreboval štartovaciu rampu ako na 4X. V preteku mužov sa dobre darilo Mišovi Plesníkovi- 7. miesto.

Nedeľné XC sa išlo na type trati, ktorý mi vyhovuje. Kratšie stúpania, zjazdy bez zbytočne krkolomných úsekov, mäkký a suchý ihličnatý povrch. Jednoducho trať na ktorej sa pekne povozia všetci, dá sa na nej aj dobre zatrénovať a je jazditeľná za každého počasia. Papierovou favoritkou bola Rakúšanka Elizabeth Osl, ktorá tento rok zajazdila aj top 10 v pretekoch svetového pohára. Forma u tohto typu pretekárok zvykne ale rýchlo klesať na konci sezóny a tak som neskladala zbrane bez boja. Nakoniec som v kontakte ostala len po prvom kole (17sekúnd), potom som strácala približne minútu na kolo. Tretie miesto si vybojovala Martina Němcová, ktorá rovnako ako v Kuřimi potvrdila svoju kvalitu v XC pretekoch.

Teamu ľudí okolo českej Meridy sa podarilo podujatie, ktoré na 1. ročník prevýšilo moje očakávania. Podujatia je pritom oveľa ľahšie hodnotiť ako kvalitu pretekárov, ktorá  nie je vždy úmerná výsledkovým listinám či rankingom.

Bike Vysočina nebol čo sa počtu účastníkov týka žiadnym mega podujatím, ale kvalitným 1. ročníkom s ambíciou o usporiadanie svetového pohára.

Kompletné výsledky:Sprint 

Cross country

Viac info: www.bikevysocina.cz

p1050350.JPG p1050358.JPG p1050365.JPG p1050361.JPG  p1050369.JPG

Jeden komentár k Bike Vysočina 2008 - atraktívne MTB v ski areáli. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od p.f. | 30/09/2008 at 14:56:49

    Ahoj Janka! Pekný úspech, bodaj by tých pódií bolo čo najviac aj v budúcej sezóne! Mislím že v nadpise “..v ski areály” bi na konci malo bit mäkké y ;-)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by p.f. | 2008/09/30 at 14:56:49

    Ahoj Janka! Pekný úspech, bodaj by tých pódií bolo čo najviac aj v budúcej sezóne! Mislím že v nadpise “..v ski areály” bi na konci malo bit mäkké y ;-)

Komentovať príspevok »»

-->