Roc D’Azur 2008 - ešte jedno pódium na záver ! :-)

Ešte jedno pódium- Roc D’Azur maratón UCI HC kategória: 83km, 4hod 33 minút, 2.miesto.

Klasiku záveru sezóny na azúrovom pobreží vo francúzskom Fréjuse je asi zbytočné predstavovať. Okolo 14 000 pretekárov v rôznych kategóriách a pretekoch počas 4 dní, finále BMX World cup-u, cyklistická výstava, more a slnečných 24 stupňov. Do Frejusu som vyrazila už po štvrtý krát a to hlavne kvôli perfektným mtb terénom, na ktorých sa tu preteká.

Tento rok som zvolila piatkový maratónsky pretek na 83km oproti klasickým 41km, ktoré sa idú v sobotu. Stále som sa necítila stopercentne fit, chladný maratón v Ornans môjmu nachladnutiu nepomohol. Šance na pódium boli v maratóne vyššie ako v sobotnom preteku, maratón zároveň ponúka viac kvalitného bikovania a trasy, ktoré som doteraz nepoznala. V Roc maratóne bolo v cieli klasifikovaných 1398 pretekárov z čoho bolo len 33 žien. Spoločne so mnou absolvoval maratón aj môj tréner Tomáš Legnavský, ktorý mi mal cestou zaisťovať občerstvovačku. Mal ale na 15 km defekt a občerstvovačky stíhal len za pomoci skrátenia si trate. :-). V prvej polovici pretekov som išla v kontakte s víťazkou. Neskôr som ju stratila a naša trať sa spájala s jedným z kratších pretekov, čím vzniklo prehustenie v technických časťiach trate. To komplikovalo situáciu a Milena si udržala malý náskok až do cieľa. Bolo by pekné zvíťaziť v záverečnom preteku sezóny, ale aj druhé miesto ma potešilo, kedže som nebola stopercentne fit. Na Majstra Sveta v maratónoch Roela Paullisena som stratila okolo hodinky. Na Sausera , ktorý bojoval aj s problémami so svojím bikom to bola len polhodinka. Legenda moutainbiku Rune Hoydahl preťal pásku tiež asi polhodinku predo mňou.

Výsledky mojej tohtoročnej sezóny 2008 sú teda kompletné, ešte sa budú aktualizovať rebríčky UCI, kde ale pravdepodobne skončím sezónu na 30.mieste v XC a okolo 15. v MX- maratón.

V sobotu po preteku som si bola pozrieť výstavu a team expo a niečo z pretekov a programu. BMX world cup by si zaslúžil asi väčšiu tribúnu. Kedže tam bol veľký nával fanúšikov, pozrela som si len dve jazdy z diaľky. O to viac času som strávila na preteku Kid Roc pre deti. Tie majú vždy svoju neopakovateľnú atmosféru. Kid Roc štartoval na tom istom mieste ako hlavné preteky a detí bolo neuveriteľne veľa, stovky. Predjazcom bol spolu s motorkou aj olympijský víťaz zo Sydney Miguel Martinez. Pre detský pretek nebola ohlásená dopingová kontrola ani na autotransfúzie ani na CERU a tak sa po štarte išlo pekelne rýchlo:-))) Speaker spolu so špalíkmi rodičov a fanúšikov vytvorili pre deti zážitok, na ktorý len tak nezabudnú.

Na výstave som si tiež “postláčala pár brzdových pák”:-) a omrkla čo pre nás chystá budúci rok. Škoda len že to EURO nebudeme meniť za koruny jedna k jednej, vtedy by sa biky za 8 000,- EURO nezdali ani tak drahé. Mňa najviac zaujal katalóg od Cannondale. Aj keď sa jedná o americkú značku, text katalógu je univerzálny a dobre sedí aj na situáciu u nás: “Get on the a bike instead of sitting on a sofa at home, stuffing your face with fried foods and farting while watching soul killing shows about amateurs singing badly.” :-)-Cannondale 09.

V nedeľu sme teda vymenili pohodlie domácej pohovky za cyklo výlet do neďalekého Saint Tropez, kde práve prebiehalo stretnutie majiteľov áut Porsche. Potešili sme sa teda nielen pohľadom na nádherné jachty v prístave,ale aj na poršiaky všetkých typov farieb a asi aj ročníkov.

Cestou domov z Francúzska som navštívila vo švajčiarskom Buchse môjho sponzora Jána Kobu, ktorého bicykle jazdím už niekoľko sezón. Modely Koba 09 boli práve na fotení do katalógu a tak som si ich nemohla obzrieť. Ja však jasné, že Koba ostane aj pre 2009 značkou so zameraním na funkčnosť a nízku hmotnosť s decetným designom.

Výsledky Roc D’Azur 2008, Roc Marathon, 83km, Dames:

1. (84. celkovo) Milena Landtwing  (SUI)      4:32:09
2. (88.)               Janka Stevkova (SVK)           4:33:40
3. (129.)            Caroline Scheffel (FRA)        4:48:49
4. (160.)            Daniele Troesch  (FRA)        4:57:16
5.(178.)             Catherine Lohri (SUI)          5:03:27

Moje foto z preteku aj na : www.maindruphoto.com

Stránky preteku: www.rocazur.com

p1050507.JPG p1050500.JPG p1050553.JPG p1050533.JPG p1050569.JPG p1050567.JPG p1050570.JPG p1050596.JPG

Jeden komentár k Roc D’Azur 2008 - ešte jedno pódium na záver ! :-) »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 27/10/2008 at 13:39:22

    Pekny zaver sezony Janka! Gratulujem :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2008/10/27 at 13:39:22

    Pekny zaver sezony Janka! Gratulujem :)

Komentovať príspevok »»

-->