Kamptal Klassik Trophy, rakúske vinice v Langenloise.

18. ročník tohto klasického preteku v úvode sezóny bol aj tento rok zaradený do 1. kategórie UCI a znova prilákal dobrú konkurenciu z našej stredoeurópskej oblasti. V ženách to bolo 24 pretekárok zo 7 krajín.

Preteky žien tento rok síce odštartovali za sucha, no od polovice pretekov už panovali mokré podmienky a dážď, ktorý opäť  preveril našu jazdeckú techniku aj bicykle. Neštandardne boli ženy odštartované s veteránmi - kategória Master. To trochu ovplyvnilo, ale zároveň aj spestrilo ich priebeh. Napriek chladnému počasiu  som sa cítila dobre a z Kamtalu som si okrem flašky miestneho červeného, ktorú dostáva pravidelne každý účastník k štartovnému, doniesla aj trofej za tretie miesto. Zvíťazila Poľka Anna Szafraniec, vicemajsterka sveta z MS 2001v Kaprune, pred domácou favoritkou Elizabeth Osl.  Potešila ma aj účasť ďalších dvoch slovenských pretekárok, Eleny Ondášovej a Katky Uhlárikovej.

Preteky mužov boli oveľa extrémnejšie, poznačené silným dažďom, nízkou teplotou a polovičkou štartujúcich s DNF-  odstúpil pri ich mene vo výsledkoch. Zo Slovákov sa na štarte ukázal len Lukáš Bátora (Outsiterz Novatec), ktorý preteky dobojoval až do konca.

Výsledky a foto na stránkach preteku:

http://www.urc-langenlois.at/htmls/index_mtb.html 

2p1060111.JPG

Jeden komentár k Kamptal Klassik Trophy, rakúske vinice v Langenloise. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Tomas | 30/03/2009 at 09:46:37

    Fiiha…Clavicula namiesto XT? Pekny skok :)
    A tusim aj kolieska mas nove…pekne, hlavne farba nabojov…
    Gratulacia k tretiemu miest!


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Tomas | 2009/03/30 at 09:46:37

    Fiiha…Clavicula namiesto XT? Pekny skok :)
    A tusim aj kolieska mas nove…pekne, hlavne farba nabojov…
    Gratulacia k tretiemu miest!

Komentovať príspevok »»

-->