Nissan UCI MTB World cup #2 Offenburg, Nemecko

Ako som očakávala, nepodarilo sa mi v druhom kole svetového pohára v nemeckom Offenburgu napodobniť moje top 10 umiestnenie z prvého preteku v Južnej Afrike.  Môj výkon dnes stačil na 30. miesto a potvrdil, že konkurencia sa vie lepšie pripraviť na európske preteky :). Nepomohla mi ani štartová pozícia v prvej rade, ktorú štartovací rozhodca UCI nezvládol a tak som štartovala niekde medzi prvou a druhou radou. Svoj podiel na tom majú aj pretekárky od Gary Fischer teamu, ktoré predviedli na štarte svoju neprofesionalitu. Nakoniec im ale štastie neprialo, jedna z nich hneď po štarte spadla, samozrejme hneď predo mnou a moja výhoda štartu z predu bola fuč. Offenburg ale ponúka široký nájazdový okruh a tak zaváhanie na štarte nebolo rozhodujúce. 30. miesto považujem za stále slušné umiestnenie, ktoré ma drží na 16. priečke priebežného poradia svetového pohára.

Preteky vyhrala suverénne číňanka Ren Chengyuan, ktorá štartovala z 50-tej pozície a v posledom okruhu zaznamenala najrýchlejšie kolo preteku 17:07min.

Offenburg tento rok milo prekvapil suchým a teplým počasím a tak sa trať zdala o niečo menej nebezpečná ako za mokra. Pre dané podmienky sme s trénerom volili pneumatiky Maxxis Monorail vpredu a Larsen TT vzadu. Slovenské farby hájil v Offenburgu ešte Peter Sagan v preteku mužov. Spomedzi  221 mužov vyjazdil veľmi slušné 55. miesto.

Tretie kolo svetového pohára je budúci víkend v belgickom Houffalize. V priamom prenose je možné preteky sledovať cez internet na http://freecaster.tv/

Výsledky Offenburg ženy :_xco_we.pdf

p1060351.JPG p1060396.JPG p1060452.JPG p1060463.JPG p1060470.JPG

Komentovať príspevok »»

-->