Nissan UCI MTB World cup #3 Houffalize, Belgicko - chvíľku aj vo vedení. :-)

Do Houffalize sa väčšina pretekárov vždy teší, preteky tu majú dlhú tradíciu, množstvo fanúšikov a dobrú atmosféru. Kvalitná zvykla byť  aj trať pretekov, no z pôvodného okruhu sa každý rok niečo mení a posledná verzia už nie je to čo bývalo. Okruh bol ešte dva dni pred pretekom pozmenený, lebo jedna vyznačená časť  bola pre blato nezjazdná.

Do preteku vyštartovalo 96 z 98 prihlásených žien. Mne sa podaril dobrý štart, z druhej rady bol nájazd po asfalte do kopca bez problémov a časť kopca som išla dokonca pár metrov pred balíkom.

Favoritkou pretekov bola pre nás Číňanka Ren Chengyuan, no tentokrát neobhájila svoje víťazstvo z predchádzajúcich dvoch ročníkov v Houffalize a skončila tretia za španielskou Majsterkou sveta Margou Fullanou a Kanaďankou Cathrine Pendrel.

V neregulérne krátkom preteku, keď čas víťazky nedosiahol ani 90 minút som sa pohybovala okolo 27.- 32. miesta. V záverečnom stúpaní mi ale oťaželi nohy čo ma stálo 4 miesta. V cieli to bolo 32. miesto. V priebežnom poradí po troch podujatiach som na 19.priečke.

V Houffalize spolu so mnou štartovala ešte jedna Slovenka -  Elena Ondášová (Outsiterz-Novatec) a pri jej premiére na takýchto pretekoch skončila na 89. mieste. Peťo Sagan si v preteku mužov oproti Offenburgu trochu pohoršil, skončil na 75.mieste, čo je pri 200 člennom štartovom poli stále veľmi dobrý výsledok.

Houffalize tento rok prvý krát hostilo aj disciplínu 4X v rámci svetového pohára a open pretek v downhille.

S pretekmi svetového pohára sa oficiálne rozlúčila aj legenda Filip Meirhaeghe.

Ďalšie kolo svetového pohára je na programe 24. mája v Madride.

Výsledky: TU  Priebežné poradie World cup: TU

Môj vydarený štart a ďalšie foto z preteku nájdete na: mtbs.cz , alebo canadiancyclist.com

p1060479.JPG img_1114.JPG img_1140.JPG img_1374.JPG p1060554.JPG p1060487.JPG

Jeden komentár k Nissan UCI MTB World cup #3 Houffalize, Belgicko - chvíľku aj vo vedení. :-) »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 13/05/2009 at 15:47:15

    Ta foto na mtbs.cz je uplne skvela!


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2009/05/13 at 15:47:15

    Ta foto na mtbs.cz je uplne skvela!

Komentovať príspevok »»

-->