Svätý Hostýn hostil prvé kolo Českého pohára MTB 2009 - Rock Machine cup.

Tretie víťazstvo v tohtoročnej sezóne a dres vedúcej pretekárky českého pohára mtb som si doviezla tento víkend z hory Hostýn pri Bystřici pod Hostýnem na Morave.

Večer pred pretekom bežal v televízii Forest Gump  a tak pravdepodobne viacerí pretekári relaxovali s natiahnutými nohami práve u tohto filmu. Ráno nás kopec vítal škótskym počasím, hmlou a jemným dažďom, rozbehnutie organizmu trvalo teda tentokrát trošku dlhšie.

Pekná trať na Hostýne sa dá charakterizovať ako skutočná jazda terénom. Tvoril ju najmä kamenito ihličnatý podklad a ten  ostal prašný aj po rannom daždi.  Problematické bolo trochu umiestnenie a organizácia štartu, ktorý som skoro nestihla. :-)

Ženy štartujú v Čechách spoločne s juniorkami a kadetkami, takže trať patrí v danom čase len dámam, čo je veľké plus hlavne pre mladšie pretekárky. Zaisťuje to lepšiu regulérnosť a bezpečnosť preteku hlavne na kratších okruhoch, bez zbytočných kolízií, obiehania a súťaživosti s mužskými kategóriami. Spoločne na trať teda vyštartovalo v Hostýne 44 pretekárok (17 žien, 9 junioriek a 18 kadetiek)

5 kôl a jeden nájazdový okruh bolo prichystaných pre ženy. Ja som ich stihla absolvovať za 90 minút. V preteku sa mi podarilo ísť “podľa plánu”, po rýchlom nájazdovom kole ma v zjazde doskočila Šárka Chmurová (Max Cursor), no doplatila na riskantnú jazdu defektom hneď na konci prvého zjazdu. Rýchlo som si vybudovala dostatočný náskok a tak som mohla ísť zjazdy opatrnejšie, s nižším rizikom defektu, ktorých bolo tentokrát dosť. Bojovalo sa teda hlavne o druhú priečku v päťčlennej skupinke, ktorá sa vytvorila za mnou. Dlho sa na druhom mieste pohybovala Martina Němcová (Pell’s Hard Bikers), no v poslednom stúpaní už nestačila tempu Terezy Huříkovej (Česká Spořitelna MTB), ktorá sa v preteku posúvala dopredu z piateho miesta. Šárka Chmurová si po výmene kolesa nakoniec vybojovala štvrté miesto, piata skončila celková víťazka českého pohára 2008 Pavla Havlíková (AVB cycling team).

Preteky boli zaradené do 2 kategórie UCI, takže mi okrem pekných spomienok na víťazstvo a povzbudzujúcich fanúšikov pribudne na konto aj 30 bodov v UCI rebríčku. Milo ma prekvapili aj vecné ceny, ktoré už nebývajú na XC pretekoch úplne bežné, ale určite mi budú tieto preteky ešte dlho pripomínať.

Výsledky: www.mtbs.cz

Fotky z preteku aj na: www.cyklofoto.estranky.cz

rozcvicka.JPG pred-startom.JPG skupinka.JPG pesobus.JPG top6.JPG podium-hostyn.JPG

Jeden komentár k Svätý Hostýn hostil prvé kolo Českého pohára MTB 2009 - Rock Machine cup. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 19/05/2009 at 08:08:02

    Pekne Jani :) gratulujem.


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2009/05/19 at 08:08:02

    Pekne Jani :) gratulujem.

Komentovať príspevok »»

-->