Štvrté kolo svetového pohára v Madride - tento rok znovu trochu inak.

Madrid tento rok prekvapil hlavne počasím a tak tradične rýchla trať na suchom piesčitom teréne v parku Casa de Campo v centre Madridu nás potrápila viac ako inokedy. Mokrý piesok v prvých kolách odvaľoval dosť  zle, ale na slnečných miestach rýchlo preschýnal.

Po štarte na nás (63 pretekárok) čakali štyri okruhy po 7, 5km,  celkovo 30 kilometrov, ktoré víťazka a domáca favoritka Margarita Riera Fullana (Massi) zvládla za 1hod 28 min 24 sek., čiže opäť neregulérne krátke preteky, ktoré boli šité práve pre Fullanu :).

Mne sa v preteku išlo vcelku dobre,  27. miesto po prvom polkole som postupne posunula na konečné 20. miesto- moje doposiaľ najlepšie v Madride. ( rok 2004 - 21.miesto, rok 2006 - 52. miesto s defektom, 2008 - 37.miesto). Po dobrých pocitoch v posledných tréningoch a pretekoch som očakávala v Madride dobrý výsledok, trať mi tu sedí. No za mokrých podmienok sa tu človek oveľa skôr zadýcha, “neodsýpa to”,  a tak to nebolo úplne ono. Do preteku som zvolila plášte Maxxis Cross Mark vpredu a ľahučký Flyweight vzadu. Táto kombinácia mala pri rýchlo meniacich sa podmienkach zaistiť akýsi kompromis medzi dobrým gripom v zákrutách a malým valivým odporom a fungovala dobre.

Po polovici osemdielneho svetového pohára 2009 mi teda patrí stále 19. priečka v priebežnom poradí. Vseriáli  svetového pohára nasleduje deväťtýždňová prestávk, po ktorej sú na programe preteky v Kanade na prelome júna a augusta.

Tento rok som v Madride zo Slovákov konečne neštartovala sama, prvé body do sveťáku a ďalšiu skúsenosť s top pretekmi si pripísala Elena Ondášová (59. miesto, Outsiterz-Novatec mtb team), v mužoch štartoval náš juniorský Majster sveta z 2008 - Peter Sagan (63.miesto, Cannondale  factory racing). Peťo nám deň pred pretekmi pripravil aj skvelú kávičku v jeho týmovom stane.

Výsledky Madrid: TU

Svetový pohár 2009 priebežné poradie po 4 kolách: TU

Viac foto z preteku v priebehu týždňa: www.mtbs.cz, www.canadiancyclist.com, www.velovert.com

kava-u-peta.JPG madrid-mtb-finish.JPG

Komentovať príspevok »»

-->