Majstrovstvá Slovenskej republiky MTB XC 2009, Vinohrady nad Váhom / Sereď.

Boje o majstrovský titul, medaile, body do svetového rebríčka UCI a dresy majstrov SR 2009 sa tento rok konali u Vinohradov nad Váhom pri Seredi. Celkové počty účastníkov v jednotlivých kategóriách neboli vysoké, no z favoritov okrem Peťa Sagana nechýbal nikto. Štartové pole mužov spestril svojou účasťou jeden z najlepších slovenských cestných cyklistov posledných rokov – Ján Valach (ELK Haus, Aut). Aj keď boli preteky otvorené aj pre zahraničných pretekárov (nemôžu ale získať titul majstra SR), na štarte sa ich objavilo len málo. Pravidelní účastníci z Čiech mali rovnako ako ostatné krajiny svoje majstrovstvá v ten istý víkend.

Overená, kvalitná trať u Serede bola tento rok trošku iná. Obsahovala dva výbehy a po sobotňajších búrkach sa v neďelu jazdilo za slnečného počasia na preschýňajúcej trati - „plastelíne“.

V pretekoch žien štartovalo 8 pretekárok z toho 6 Sloveniek. Tie sa ale v konečnom hodnotení delili ešte na oficiálne kategórie ženy Elite a ženy U23 (do 23 rokov) a tak nás bolo presne na obsadenie dvoch pódií. To sa ale nepodarilo, kedže Zuzana Vojtášová (CK Banská Bystrica) preteky nedokončila. V celkovom poradí Sloveniek som zvíťazila pred Katkou Uhlárikovou ( Merida biking) a Elenou Ondášovou (Outsiterz – Novatec), Monikou Kadlecovou – majsterkou SR 2009 v cestnej cyklistike (CK MTB Dohňany) a Júliou Kubíkovou (KPHC Turčianske Teplice viagra india).

Na stupni sme teda v kategórii Elite ostali len dve- ja a strieborná Elena Ondášová. V ženách U23 získala titul Katka Uhláriková pred Monikou Kadlecovou a Júliou Kubíkovou.

V preteku mužov Elite majstrovský dres mení majiteľa, novým majstrom Slovenska sa stal Michal Lami (Jump Sport Košice) pred Milanom Barényim (Trek KCK Oslany) a Lukášom Hanusom (Merida biking). V mužoch U23 zvíťazil Róbert Gavenda. V juniorských kategóriách potvrdili svoje postavenie na domácej scéne víťazstvom Daniel Hula a Natália Šimorová.

Celkovo sa veľmi dobre darilo aj môjmu klubu CK MTB Dohňany a okrem môjho majstrovského titulu v kategórii ženy Elite sme pre Dohňany vybojovali aj nasledujúce umiestnenia:

2. miesto Ženy U23 - Monika Kadlecová

3. miesto Muži U23 - Karol Baďura

1. miesto Staršie Žiačky - Katka Miškovská

3. miesto Mladšie Žiačky - Bašková Natália

1. miesto Veteráni C - Baška Jozef

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu.

organic-mtb.JPG msr-09-sered.JPG zeny-elite-ondasova-stevkova.jpg muzi-elite-barenyi-lami-hanus.JPG zeny-u23-kadlecova-uhlarikova-kubikova.JPG juniorky-malarikova-simorova-caprnkova.JPG majstri-2009.JPG ck-mtb-dohnany-msr-mtb-xc-2009.JPG 

Komentovať príspevok »»

-->