Dve pódiá za jeden víkend, dnes oddychujem.

Tento víkend som absolvovala dva kvalitné preteky: Majstrovstvá Čiech 2006 v Českej Kamenici a pretek prvej kategórie UCI v rakúskom Windhaag-u. V Čechách aj v Rakúsku sa pretekalo na technicky dosť náročných tratiach a v obidvoch pretekoch sa mi podarilo vystúpiť na stupne víťazov /2. a 3. miesto/.

Pretek žien v Kamenici nebol dlhý (1hod 20 min) a tak som sa rozhodla ísť aj do Rakúska, kde som trať poznala z minulého roku, celkovo je technicky náročnejšia ako Kamenica. Po príchode do Windhaagu som pri rozcvičke stretala známe tváre z pretekov Svetového pohára a pretekov v Cappadoccii, izraelčanku Ronen Inbar, Brazílčanku Morao, prišla aj holandská reprezentácia s Laurou Turjpin. Spoločne so sestrami Osl z Rakúska sa tu črtala možnosť dobre si zapretekať. V preteku som nakoniec trochu cítila únavu z predchádzajúceho dňa a nakoniec z toho bolo tretie miesto v cieli so stratou okolo 2:20 na víťazku Lizy Osl (okolo 1hod:45min). Fotky z Winhagu vo fotogalerii.

Kamenica predstavovala pre viacerých českých pretekárov vrchol sezóny, kedže išlo o MČR. Trať mala nepríjemnú “horolezeckú” pasáž, kde bolo potrebné liezť po skale s bikom na chrbte. V tomto mieste sa to viac podobalo na nejaký “adventure racing” ako na závodné XC a strácala som tu dosť času. Nebezpečné zjazdy v skalách lákali veľa divákov a aj najlepší tu mohli padať. Jemný piesok na povrchu veľkých skál je niekedy dosť záludný a aj ja som mala pár pádov, naštastie bez zranení. V preteku som nešla optimálne a veľa času som strácala vlastnými chybami a pri obiehaní slabších juniorov. Majsterkou ČR sa stala Tereza Huříková, na ktorú som startila okolo jednej minuty. Prekvapením pre mňa bola dopingová kontrola štyroch pretekárok, medzi ktorými som bola aj ja. Dopingová kontrola by určite mala patriť ku štandardu na všetkých významnejších podujatiach, no pre jej finančnú náročnosť je v súčasnosti skor raritou.

Budúci pondelok odchádzame s reprezentáciou na Majstrovstvá Európy do talianskeho Alpago Chies, tak idem pohľadať nejakú formu aby to tam bolo aspoň do 15.!

Komentovať príspevok »»

-->