Majstrovstvá Slovenskej Republiky MTB maratón 2009, Skalka pri Kremnici.

Záver sezóny väčšina dojazdieva len zo zotrvačnosti, niektorí sú bicyklom presýtení a rozmýšľajú už nad zimou, iní sú zas pretrénovaní z leta, alebo už vôbec netrénujú.

Majstrovstvá Slovenskej Republiky v mtb maratóne organizované tento víkend na Skalke pri Kremnici boli teda výzvou už len pre pár nadšencov. Hlavné preteky sa išli na 90 kilometrov (v skutočnosti len okolo 85km) s približným prevýšením 2000 metrov rovnako pre  mužov aj ženy.  Okrem Milana Barényiho, ktorý neprišiel obhájiť minuloročný titul, boli na štarte všetci naši najlepší maratónci.

Na 90km trať (2×45km okruh) si zo žien trúfli len štyri Slovenky: minuloročná majsterka SR v mtb maratóne Elena Ondášová, účastníčka majstrovstiev sveta 2009 v mtb maratóne Julka Jurčová a Júlia Kubíková ako najmladšia z nás. Na víťazstvo a zisk titulu mi teda malo teoreticky stačiť aj volnejšie tempo. Tomu som prispôsobila teplejšie oblečenie. Skalka je v 1200 metroch nad morom a aj pri krásnom slnečnom dni sa tam teplota pohybovala len okolo 12 - 15 stupňov.

Trať viedla zväčša po širokých lesných cestách, tratiach pre bežecké lyžovanie a až na pár pekných výhľadov prekvapila hlavne monotónosťou a slabším značením, ktoré viacerým trochu zamotalo hlavu. Mne sa zablúdiť nepodarilo, vyhli sa mi aj technické problémy. Elena Ondášová z pretekov po prvom kole odstúpila. Obe Júlie postihol počas pretekov defekt, čo len zvýšilo môj konečný náskok v cieli. Preteky neboli náročné na technické zručnosti pretekárov ani celkové prevýšenie nebolo veľké. Dokončiť ale nebolo jednoduché a oceňujem výkon všetkých čo došli do cieľa. Aj pri mojom voľnejšom tempe, som cítila po pretekoch únavu.

Majstrovský titul u mužov pre tento rok vybojoval bez väčších problémov Michal Lami a rovnako ako ja doplnil svoju zbierku toho najcennejšieho čo sa na Slovensku dá vyhrať: majster SR v cross country 2009, víťaz slovenského pohára v cross country 2009 a majster SR v maratóne 2009.  Na pódiu ho tentokrát doplnili slovenskí maratónci - Radovan Bíroš na druhej priečke a Zdenko Fáber ako tretí.

Prikladám aj foto čo som dnes dostala emailom - “Najnovší typ Kozelbagu”. Netreba rozmýšlať akým mixom nápoja ho naplniť, stačí podojiť:-) Vhodný pre zimné tréningy, zahreje a nápoj udržiava teplý aj pri teplotách pod nulou :-).

Výsledky MSR MX 2009 (90km) Skalka pri Kremnici:

ženy: 1. Janka Števková (CK MTB Dohňany), 2. Júlia Jurčová (ŠO Dukla Bratislava), 3. Júlia Kubíková (KPHC Turčianske Teplice)

muži: 1. Michal Lami (Jump Sport Košice) 2. Radovan Bíroš (KNAC Ružomberok ) 3. Zdenko Fáber (ISAKO šport Košice )

kubikova-stevkova-ondasova-jurcova-msr-mtb-mx-09.JPG msr-mtb-mx-09.JPG koza-na-biku.JPG

Komentovať príspevok »»

-->