Príprava na novú sezónu začína opäť v tureckej Alanyi.

Po dobrých skúsenostiach so sústredením v Alanyi a jej okolí v uplynulých dvoch rokoch som aj tentokrát zvolila toto prostredie pre cyklistickú prípravu a načerpanie nových síl do ďalšej sezóny. Európa v tomto ročnom období neposkytuje veľa vhodných miest na tréning v zimnom období, dôvodov pre výber Alanye je hneď niekoľko: rýchle a priame letecké spojenie z Viedne, prijateľné podnebie aj ceny, pomerne bezpečná premávka na hlavných cestách a takmer nulová premávka v kopcoch, dva kvalitné marcové preteky UCI 1.kategórie v oblasti Alanya- Kizilalan.

Turecká riviéra je v tomto období opustená, podobne ako naše lyžiarske strediská v lete. Jej možnosti využívajú hlavne dôchodcovia z Nemecka ako únik pred zimou, na sústredenia sem chodia futbalisti, otvorený je aj golf v Beleku.

Pred odjazdom na sústredenie som ešte stihla navštíviť môjho sponzora - výrobcu cyklooblečenia v Lehote pod Vtáčnikom, firmu NyNa. Spoočne s pánom Novotným sme prebrali novinky v ich produkcii a upresnili moje požiadavky na cyklooblečenie pretento rok. To ponesie už nový názov môjho klubu CK Epic Dohňany. NyNa má pre tento rok pripravené nové strihy v trende “3D”, ktoré sú lepšie prispôsobené prirodzenej polohe cyklistu pre dresy, kraťasy aj kombinézy. Rozšírila sa aj ponuka materiálov a typov cyklovložiek. NyNa bude aj tento rok dodávateľom dresov pre Majstrov Slovenska v cyklistike. Okrem cyklistov oblieka Nyna aj iné športy, napríklad kanoistov alebo triatlonistov. Už teraz sa teším na nové kúsky od NyNa, lebo rovnako ako pri novom bicykli je aj pri novom oblečení rýchlosť a radosť z jazdy vždy o niečo vyššia .-)

Čo sa týka môjho bicykla pre tento rok, k výrazným zmenám nedôjde, kedže bola posledný rok s materiálom absolútna spokojnosť. Nové modely 2010 sú už k dispozícii na www.koba.ch a zahŕňajú aj karbónové mtb s hmotnosťou pod 8kg. Rovnako pokračujem aj v spolupráci so značkou Novatec (www.novatec.com.tw), taiwanským výrobcom kolies a nábojov. Novatec má širokú ponuku cestných aj mtb kolies, pre mtb by mali tento rok pribudnúť plnokarbónové kolesá pre galusky aj plášte.

Počasie nám tu v Turecku zatiaľ celkom praje a aj napriek pravidelným búrkam a prehánkam sa nám darí plniť tréningový plán. Ten je možné kopírovať :-) priamo na stránkach môjho tréningového poradcu, p.MUDr. Vojtěchovského, www.ondrej-vojtechovsky.cz.

alanya.JPG ja-a-hundi.JPGhotelove-macky.JPG levik-na-poslednom-kopci-dnes.JPG janka-v-nyne.JPG panacik-nyna.JPG  plechovi-cyklisti-mama-ocko-dieta.JPG kleopatra-plaz-v-zimnom-obdobi.JPG alanyia-tereny.JPG

Komentovať príspevok »»

-->