Manavgat MTB marathon 2010, Manavgat, Turecko.

Môj tréningový pobyt v Turecku som si nakoniec predĺžila ešte o pár dní a zaradila som do programu maratón v Manavgate.

Štvrtý ročník tohto maratónu sa išiel 4.apríla 2010 na rovnakej trati ako svetový pohár v maratóne v roku 2008,  v ktorom som skončila piata .(76 km pre ženy a 92 km pre mužov). Organizátor pretekov mi zaistil všetko potrebné k mojej účasti a tak pobyt a preteky v Manavgate boli veľmi príjemným ukončením môjho sústredenia v Turecku. Manavgat je od Alanye vzdialený 60 km a ponúka okrem historických pamiatok v Side aj trošku širšie možnosti pre cyklistický tréning - zvlnený terén a kratšie miernejšie stúpania, ktoré v Alanyi chýbajú.

Maratón v Manavgate bol tento rok zaradený do 2.kategórie UCI a nezišla sa tu tak silná konkurencia ako pred dvoma rokmi. Mojou hlavnou súperkou bola Švajčiarska Fabienne Heinzmann (BMC), od ktorej som sa odpútala v úvodnej časti pretekov a z Manavgatu som si doniesla moje prvé tohtoročné víťazstvo. Tretie miesto obsadila už s výraznou stratou, aktuálne najlepšia domáca pretekárka Esra Kurkcu (Brisa Sport).

Naše preteky štartovali spoločne s domácou kategóriou veteránov a mužov B, ktorí išli tiež 76km trať. Spoločné štarty viacerých kategórií nemám rada, no tentokrát to bolo bez problémov a dodalo to preteku viac náboja.

Elitnú kategóriu mužov vyhral Francúzky majster v maratóne  Thomas Dietsch (Bulls), ktorý pred týždňom dokončil Cape Epic.

Posledné dva dni v Turecku som využila na obhliadku pamiatok v blízkom Side a tréning v novej oblasti nad Manavgatom. Časť tréningu sme absolvovali s nemeckým párom triatlonistov, ktorí tu trénovali na cyklokrosových bicykloch. Neskôr naše plány trochu skrížili pastierske psy- kangal, pred ktorými sa neoplatí utekať, no vyviazli sme bez zranení.-)

Stránky pretekov: www.manavgatmtb.org

Reportáž a foto aj na :

www.mtbs.cz

www.bikesportnews.de

www.mtbtr.com

http://foto.mtbtr.com/Manavgat2009/pages/106_tolun_stevkova.htm

kent.JPG side-iii.JPG  side-ii.JPG side.JPG nahodnych-spolocnych-par-km.JPG manavgat-kopceky.JPG  hills-behind-manavgat.JPG dikkat-kopek-var-pozor-pes-kangal-dogs.JPG

Jeden komentár k Manavgat MTB marathon 2010, Manavgat, Turecko. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 13/04/2010 at 08:05:40

    Gratulujem Jani, len tak dalej, fan club je hladny po podiovych umiestneniach :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2010/04/13 at 08:05:40

    Gratulujem Jani, len tak dalej, fan club je hladny po podiovych umiestneniach :)

Komentovať príspevok »»

-->