Roc Azur - posledné preteky sezóny.

Jednou z koncoročných klasík medzinárodnej mtb sezóny je Roc Azur vo francúzskom Fréjus-e, ktorými už tretí raz za sebou končím svoju cyklistickú sezónu. Mega-akcia na južnom pobreží Francúzska prebieha počas troch dní a zahŕňa nielen rôzne preteky MTB, ale aj BMX svetový pohár a kopec iných. Hľadači cyklonoviniek si prídu zasa na svoje na cyklovýstave. Tento rok tu mali cez 15 tisíc registrovaných pretekárov, čo je teda dosť.

Suché kamenisté mtb trate (poriadne tu vraj už nepršalo dva mesiace) ponúkajú našincovi nové možnosti bikového vyžitia, iné ako pozná z domáceho chotára. Keď k tomu pridáme slnečných 22 stupňov, niet lepšej možnosti ako ukončiť v októbri sezónu.

Ja som štartovala v sobotnom preteku žien HC kategórie UCI, čo bol jeden okruh na 42km. V preteku štartovalo okolo 140 žien. Hodinu pred nami sa na tú istú trať vydalo 150 mtb tandemov, čo svedčí o ich slušnej popularite.Tandemy sú síce na pohľad atraktívne, no tlačiť sa a byť zviazaný s niekým na jednom bicykli, keď môžem lietať na vlastnom, je trošku divné. Asi to ale treba oskúšať a čaro tandemu sa objaví?:-)

V mojom preteku nakoniec víťazstvo brala Majsterka Švajčiarska - Petra Henzi. Ja som skončila o 5 miest slabšie ako minulý rok, takže 16-ta. Po pretekoch som si pozrela finálové jazdy BMX Supercross-u, čo bolo dosť atraktívne. Už teraz sa môžeme tešiť na BMX premiéru na Olympiáde 2008. Či ich však uvidím naživo je otázne.

Viac info na www.rocazur.com, aj moje fotky z preteku na http://www.maindruphoto.com/

p1040043.jpg

p1040026.jpg

Komentovať príspevok »»

-->