Svetový pohár vo švajčiarskom Champéry.

4.kolo svetového pohára sa uskutočnilo v dejisku budúcoročných Majstrovstiev sveta vo švajčiarskom horskom mestečku Champéry.

Nechýbali ani také krajiny ako je Austrália, Nový Zéland alebo Čína takže preteky boli kvalitne obsadené a na štart sa postavilo 110 žien.

Trať po troch dňoch výdatného dažďa začala preschýňať, takže aj pasáže ktoré boli v tréningu nejazditeľné a uzavrené sa jazdili.

Trať sa oproti minulému roku skrátila a zmenila, pribudla pasáž “hell zone” s parádnym skokom, na ktorý som si počas preteku netrúfla, ako väčšina mojich súperiek.-) Dva strmšie kopce, trať samý koreň a v zjazdoch náročné koreňovo-kameňovo pasáže robia trať veľmi ťažkou nielen za daždivého počasia. Organizátori dokonca na trať naniesli piliny a štrk, aby bola viac jazditeľná a nestali sa z toho bežecké preteky.-)

Prekvapivou víťazkou sa stala domáca pretekárka Nathalie Schneitter, ktorá aj náročnú pasáž so skokom  bez problémov zvládla.

Jej výsledný čas bol porovnateľný s časmi najlepších juniorov  top 10 či mužov okolo 80.miesta, čo na tak náročnej trati hodnotím priam za nadľudský výkon.-)

Tak ako minulý rok aj teraz som obsadila konečné 32.miesto, celkovo som sa posunula na 35.miesto vo svetovom pohári.

Na štarte sa okrem mňa prestavili aj ďalší slovenskí pretekári František Lami v kategórii junior a jeho brat Michal v elitnej mužskej kategórii.

Verím, že o týždeň v talianskom Val di Sole si opäť kvalitne zapretekám a podarí sa mi výsledok vo svetovom pohári zopakovať či vylepšiť.

Výsledky: Champéry Results_xco_women Elite.pdf

Fotky z pretekov:

http://mtbs.cz/kategorie/mtbs-foto-redakcni-zavody/fotka/136788

http://www.canadiancyclist.com/races10/champerywc/partfive/index.htm

vpravo-alebo-vlavo.JPG  tuto-pasaz-zmakli-na-biku-v-preteku-len-dve-zeny-a-asi-traja-muzi.JPG pohlad-z-naseho-okna.JPG michal-lami.JPG kazdy-sa-smykol.JPG champery-world-cup.JPG champery-grand-paradis.JPG hrncek.JPG florian-vogel-vitaz-muzov.JPG 110-zien-na-starte-v-champery.JPG

Komentovať príspevok »»

-->