Okrouhlá - víťazný štart do Českého pohára mtb xc 2011.

Po minuloročnom celkovom víťazstve v Českom pohári mtb xc 2010 sa mi aj tento rok podarilo vstúpiť do tejto série úspešne. Prvé kolo Českého pohára mtb xc hostila malá obec Okrouhlá, neďaleko Brna a priepasti Macocha. Tieto preteky boli zaradené do 2. kategórie UCI.

Na podobnej trati ako pred týždňom v Turčianskych Tepliciach som jazdila najprv v skupine s Pavlínou Šulcovou (Merida biking) a Pavlou Havlíkovou (KC Kooperativa). V polovici pretekov sa mi podarilo tejto dvojici trošku poodísť a vytvoriť si postupne minútový náskok, ktorý som si udržala až do konca jazdy na 5 okruhov. V súboji o druhé miesto zvíťazila Pavlína pred cyklokrosovou špecialistkou Pavlou. Ostané pretekárky na nás už výraznejšie strácali, 8. miesto a ďalšie 4 UCI bodíky do svetového rebríčka si na svoje konto pripísala aj Miša Maláriková (CK SKI BIKE Bratislava).

Rovnako ako v minulom ročníku štartujú dámske kategórie v Čechách v osobitnom čase, ženy s juniorkami a kadetkami, čo považujem za veľké plus pre bezpečnosť a celkový fair play priebeh pretekov. Nedochádza tu ku kolíziám pri obiehaní s mužskými kategóriami. Dúfam že počty pretekárok budú len narastať, aby bolo možné tento systém zachovať aj do budúcna.

V kategórii mužov zvíťazil víťaz pretekov Grand Prix v Dohňanoch 2010 - Jan Škarnitzl (Rubena Birell Specialized), ktorý okrem iných cien obdržal aj jednu netradičnú, čerstvo streleného diviaka!

Český pohár aj tento rok ponúka možnosť zmerať si sily s kvalitnejšou a početnejšou konkurenciou akú máme na pretekoch Slovenského pohára a to vo všetkých kategóriách. V pretekoch Elite žien a mužov ponúka navyše aj body do svetového rebríčka, kedže všetky kolá pohára sú zaradené v medzinárodnom UCI kalendári.

Komentovať príspevok »»

-->