KitzAlpBike mtb festival v rakúskom Kirchbergu.

Preteky rakúskeho pohára prvej kategórie UCI hostilo mestečko Kirchberg pri Kitzbuehli. Pekná  4 km dlhá trať s prevýšením 177 metrov na okruh pri dolnej stanicu lanovky na Fleckalm ponúka bikerom pestrú jazdu medzi koreňmi a za blata, aké panovalo počas pretekov aj technicky náročný okruh.Aj keď vačšina zvučných mien mtb cross-country odcestovala na preteky svetováho pohára za more, na štart sa postavili kvalitné pretekárky Nemecka, Rakúska i Švédska.

5 kôl som zvládla najrýchlejšie s náskokom cez dve minuty na druhú Nemku Monu Eberweisser (Ghost Factory racing) a treťou lokálnou pretekárkou Mariou Osl ( Fischer BMC MTB team).V mužskej kategórii dominoval fínsky pretekár Jukka Vastaranta (Milka- Trek mountainbike racing team) pred Čechom Milanom Spešným ( S&H Superior MTB Team) a domácim Alexandrom Gehbauerom (RC ARBÖ ASKÖ Klagenfurt).

V nedeľu som si v rámci tréningu ešte “strihla” aj poriadny 95 km alpský maratón s prevýšením 4400 metrov, žiaľ počasie pod mrakom neumožnilo vychutnať si pravú alpskú panorámu.Štyri náročné kopce, ktoré budú  hostiť Majstrovstvá sveta v maratóne už o rok najrýchlešie zvládla Angličanka Sally Bigham (Topeak Ergon racing team) pred svojou krajankou  Jane Nussli (Fischer BMC MTB team) a Taliankou Elenou Giacomuzzi. Ja som skončila piata.Víťazom mužskej kategórie sa stal domáci pretekár Alban Lakata (Topeak Ergon racing team).

Výsledky XC: 20110702 Kirchberg_overall.pdf

Stránky pretekov: www.kitzalpbike.at

janka-stevkova-po-pretekoch-mtb-xc-kirchberg.JPG eberweiser-stevkova-osl-kirchberg-mtb-2011.JPG spesny-vastaranta-gebhauer-mtb-kirchberg-2011.JPG

Komentovať príspevok »»

-->