Bike Mania Hungary GP Veszprém, Maďarsko

Maďarsko si väčšina z nás vždy predstaví len ako rovinu, no zakaždým keď sa tu zúčastním pretekov v horskej cyklistike snažím sa aj môj názor poupraviť.

Maďarská horská cyklistika je za posledné roky na vzostupe, organizujú tu veľa medzinárodných Uci pretekov, maďarskí reprezentanti pravidelne štartujú na veľkom počte najvýznamnejších pretekov vo svete. Postupne rastie aj kvalita ich pretekárov a už teraz môže Maďarsko takmer počítať s účasťou jedného muža a jednej ženy v pretekoch horskej cyklistiky na budúcoročných Olympíjskych hrách v Londýne.

Preteky 2. kategórie Uci vo Veszpréme neďaleko Balatonu ponúkli pekné preteky s menej početným ale kvalitným štartovým poľom. Štart bol situovaný v centre mesta, ktoré ponúklo aj atraktívny zjazd po schodoch a strmý asfaltový výjazd. Prepojenie mestskej časti trate s lesným terénom bolo cez dlhú rovinku, čo bola jediná slabšia stránka tejto inak veľmi kvalitnej trate. Lesná časť potom ponúkla technicky náročné pasáže, na prašnom sypkom povrchu.

Víťazkou pretekov žien sa stala Magdalena Sadlecka (CCC Poľsko) ja som obsadila druhú priečku pred domácou pretekárkou vo farbách nemeckého tímu Barbarou Benkó (MIG team). Prvá pretekárka v cieli Slovinka Blaza Klemencic bola diskvalifikovaná pre nepovolenú podporu.

Pretekov sa okrem mňa zo Slovenska zúčastnili aj bratia Lamiovci, Mišo s defektom zadného kolesa nedosiahol na bodovanú desiatku a Fero v pretekoch juniorov bez problémov zvíťazil.

Výsledky: http://www.temposport.hu/download/2011_veszpremxco.pdf

Web pretekov: www.kerekparinfo.hu

veszprem-town.JPG veszprem.JPG veszprem-mtb-muzi-start-2011.JPG veszprem-mtb-zeny-po-starte.JPG veszprem-hungary-gp-mtb-2011.JPG blaza-klemencic-veszprem.JPG magdalena-sadlecka-veszprem-mtb-2011.JPG janka-stevkova-bringamania-mtb-veszprem-2011.JPG barbara-benko-and-janka-stevkova.JPG janka-mtb-veszprem.JPG podium-women-mountainbike-race-veszprem-2011.JPG frantisek-lami-veszprem-mtb-xc-2011-junior-podium.JPG   

Komentovať príspevok »»

-->