Svetový pohár v Novom Meste na Morave s rovnakým výsledkom ako v Houffalize - 36.miesto.

Aj keď som si pred pretekmi v Novom Meste na Morave verila v lepší výsledok ako v Belgicku, podarilo sa mi ho len vyrovnať. Nové Mesto pripravilo pre bikerov opäť top podujatie s kvalitnou traťou a skvelou diváckou kulisou.

V pretekoch žien na 5 okruhov plus nájazd (25,5km) štartovalo 85 žien, no hneď pár metrov po štarte sa s pretekmi museli niektoré rozlúčiť. V nájazdovom okruhu sa ženskému pelotónu podarili neuveriteľné tri hromadné pády, v ktorých som o lepšiu pozíciu po štarte prišla aj ja. Naštastie som vyviazla len s narazeným kolenom a vyhnutými riadítkami, ktoré som neskôr pri zastávke v prvom depe zrovnala. S lepším štartom sa dalo bojovať o niekoľko priečok vyššie, no som rada, že aj z chvosta pretekov sa mi po páde podarilo dostať do pretekov a stále zajazdiť solídny výkon. Najrýchlejšou ženou bola po prvý krát v tejto sezóne Francúzka Julie Bresset, ktorá zvládla trať za 1:29:17 priemernou rýchlosťou 17,136 km/h. Pre mňa so stratou 8:34 ostalo 36. miesto a 34 bodov do svetového rebríčka a priebežného poradia svetového pohára.

Preteky svetového pohára si v Novom Meste vyskúšalo viacero Slovákov v kategóriách juniorov, mužov a žien U23 a mužov Elite, ktorí sa pokúšali o výsledok v prvej polovici štartového poľa, čo bolo kritérium pre nomináciu na Majstrovstvá Európy mtb XC v Moskve.

Budúci víkend pokračuje svetový pohár štvrtým kolom vo francúzskom La Bresse, žeby opäť 36miesto? .-)

Live prenos z LA Bresse v neďeľu na http://extreme.com/mountainbike

Výsledky: results-nove-mesto-na-morave.PDF 

Fotky s detailom úvodného pádu balíku na: www.canadiancyclist.com

Ďalšia nekonečná galéria napríklad na: kolarna.rajce.idnes.cz

Link na video záznam z pretekov v Novom Meste nájdete v sekcii Ostatné spoločne s linkami na záznam z Českého pohára v Tepliciach alebo cestných pretekov Gracia Orlová, ktoré som absolvovala minulý mesiac.

Jeden komentár k Svetový pohár v Novom Meste na Morave s rovnakým výsledkom ako v Houffalize - 36.miesto. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Tomas | 16/05/2012 at 07:52:25

comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Tomas | 2012/05/16 at 07:52:25

Komentovať príspevok »»

-->