Svetový pohár MTB XC 07 odštartoval.

Krásny slnečný deň, výborná trať, množstvo fanúšikov a 125 žien na štarte v belgickom mestečku Houffalize otvorilo sériu šiestich pretekov svetového pohára 2007, ktorý sa tento rok ide pod názvom Nissan UCI Mountainbike World Cup.

Preteky v Houffalize sa jazdia už od roku 1990 a patria vždy k jedným s najlepšou atmosférou a najväčšou diváckou kulisou, čo sa potvrdilo aj tento rok. Tento rok som bola jediným slovenským účastníkom, ani v preteku mužov a juniorských kategórií sme zastúpenie nemali.

Po minulotýždňových kratších pretekoch v Barcelone som sa cítila dobre a verila som si na výsledok v prvej tridsiatke. Prvé asfaltové stúpanie som zvládla a so štartovým číslom 42 som do terénu vošla v prvej desiatke. Po prvom skrátenom nájazdovom kole som bola na 32. pozícii, no postupne som v preteku strácala tempo, čas na kolo sa mi zhoršoval a nakoniec z toho bolo 51. miesto v cieli. Výsledok je trochu za očakávaním, ale ani ten mi nepadol z neba a stál ma dosť síl. Sezóna je v začiatku a bude ešte dosť príležitostí na lepšie umiestnenia.

V sobotu pred pretekom som sa odfotila s triom z Číny, to som ešte nevedela, že sa fotím s víťazkou a aktuálne vedúcou pretekárkou svetového pohára - Ren Chengyuan! Je super že konkurencia v čele pretekov sa vyrovnala, bolo to zaujímavejšie pre divákov a o prvé priečky sa bojovalo do konca dvojhodinového preteku.

Druhé kolo svetového pohára je o päť týždňov- 27.mája v nemeckom Offenburgu, tak bežím ešte niečo dotrénovať! :-)

p1030146 (kópia).jpg

Komentovať príspevok »»

-->