ASVO Osterreich Grand Prix Windhaag - pokojné a kvalitné preteky.

Windhaagov je v Rakúsku viac, no do toho pri Perg-u u Linzu trafím už skoro bez problémov, štartovala som tu po štvrtý krát. Každoročne sa tu zíde zaujímavý mix pretekárok a inak tomu nebolo ani tentokrát. 16 žien zo 7 krajín nebol síce veľký balík, ale kvalita mu určite nechýbala.

Na štarte sa objavilo silné reprezentačné trio z Číny a s ním aj vedúca pretekárka svetového pohára -Chengyuan Ren, Sarah Koba zo Švajčiarska- majsterka Európy v kategórii žien U23 (jazdí rovnakú značku bicyklov ako ja), aktuálne najlepšia Rakúšanka Lizy Osl, Brazílčanka Jaqueline Morao (jeden z mojich súperov v boji o OH kvalifikáciu), ale aj kedysi veľmi rýchlo jazdiaca Talianka Elena Giacomuzzi a dve Američanky, ktoré v Európe čakajú na ďalší pretek svetového pohára.

Do preteku som išla uvoľnene, s cieľom otestovať sa a rozjazdiť pred budúcotýždňovým svetovým pohárom vo švajčiarskom Champéry. Väčšinu preteku som odjazdila so Sarah Kobovou na 6.-7. priečke. Na Číňanku Wang JingJing som prvú polovicu preteku strácala len 40sekúnd, no tá v závere zrýchlila a na lepšie ako 6 miesto pre mňa to už byť nemohlo ale každopádne spokojnosť.

Pomerne suverénne a aj napriek pádu v zjazde zvíťazila Čínanka Liu Ying, časom 1:27:24 a priemernou rýchlosťou 16,6km/h

Organizačne perfektne zvládnuté preteky v pohodovej, nedeľnej atmosfére rakúskeho vidieka, Bratislave vzdialené necelé 3 hodinky autom. Odporúčam o rok vyskúšať!

Komplet výsledky nájdete:TU
p1030423.jpg

Komentovať príspevok »»

-->