Svetový pohár v Kanade.

Minulý rok sa mi z finančných dôvodov nepodarilo na svetový pohár do Kanady vycestovať a som rada, že tento rok som si mohla pomerať sily s najlepšími aj na kanadskej trati. Tento rok sa tam išli dva preteky svetového pohára po sebe, no ten druhý v St. Felicien sa dátumovo kryl s mojími domácimi pretekmi v Dohňanoch a tak som absolvovala len preteky v Mount Saint Anne- lyžiarskom stredisku neďaleko Quebec city, na východnom pobreží Kanady.

Mount Saint Anne hostí svetové podujatia MTB už 17 rokov. Trať pretekov sa každoročne trošku obmieňa, miestny ihličnatý les ponúka ale vždy atraktívnu a technicky náročnú trať.

Na preteky som sa veľmi tešila. 35.te miesto v cieli bolo síce najlepším umiestnením v svetovom pohári tento rok, no pre mňa to bolo aj trochu sklamanie. Pár metrov po štarte bol hromadný pád a na trať som vyrážala ako tretia od konca s minútovou stratou v štartovacom okruhu. Pomalšie pretekárky ma v úvodnom kole trochu na úzkej trati pribrzdili, dobiehanie straty ma tiež stálo sily navyše. Pád po štarte som ale naštastie absolvovala bez poruchy bicykla a len s menšou tetovačkou niekoho prevodníku na mojom členku… .

Inak to boli ale pekné preteky, aj keď pomerne krátke, keď víťazná Ruska Kalentyeva bola v cieli za 1hod.39 min. Moja strata bola 11minút.

Posledný ,finálový pretek svetového pohára sa ide týždeň po Majstrovstvách sveta, 15.-16. septembra v slovinskom Maribore.

Ak by sa niekto chystal do Kanady, treba sa mať na pozore, lebo diviak - náš klubový maskot tam má rodinu:-)

p1030541.jpg

Komentovať príspevok »»

-->