Majstrovstvá európy MTB XC 2007 Cappadocia v Turecku.

Tohtoročné ME boli o niečo veselšie, Slovensko získalo po troch rokoch znovu medailu, bronz si z Turecka odviezol náš junior Peter Sagan!

V Cappadocii panujú cez leto podobné teploty ako momentálne u nás, no chládok lesa sa tam hľadá trochu ťažšie. Atraktívne prostredie ME, plné zaujímavých skalných útvarov a obydlí v spojení so zaujímavou traťou bolo veľkým zážitkom pre všetkých zúčastnených. Predpoveď sa nakoniec splnila len na polovicu a preteky U23 a Elite sa išli za príjemných cca 25 stupňov.

Všetko ale začalo už vo štvrtok pretekom štafiet, na ktorom Slovensko štartovalo naposledy na ME v Grazi 2002. My sme do Urgupu dorazili v stredu večer a hneď ráno sme si išli pozrieť trať, od ktorej nás delil menší kopček na rozohriatie. :-)

Už v ňom sme pocítili, aký suchý dokáže byť vzduch v tureckom vnútrozemí. Obhliadku traťe sme začali neštastne, keď si pri nenápadnom páde na schodoch Martin Kostelničák narazil lakeť a do konca ME sa už nepovozil. Prvé kolečko na trati sme boli trochu prekvapení jej náročnosťou, no každý ďalší okruh to išlo lepšie. Poobede sme nastúpili na pretek štafiet, kde sme nemali víťazné ambície a išli sme ho v rámci prípravy na hlavné preteky v zložení: ja, Milan Barényi, Martin Škopek a Peter Sagan. Nakoniec z toho bolo 11te miesto zo 14tich krajín.

Preteky žien Elite štartovali v neďelu doobeda a vysielala ich v priamom prenose aj satelitna televízia TRT. Ja som začala možno až prĺiš pomaly a s rešpektom. Postupne som si v preteku vylepšovala pozíciu, trochu ma spomalilo poškodené sedlo a zastávka v depe, kde som ho nakoniec ani nemenila. V závere som chybovala na skalnatom výjazde a potom som už v cieli nestačila v šprinte obhájiť 12ty flek a skončila som tesne 13ta. Štartovalo 32 žien, viecerí nenastúpili pre zranenia, chorobu.

Podarilo sa mi teda vylepšiť moje maximum z ME - 15. miesto v 2003 aj minuloročné 19. miesto z Talianska. Škoda, že preteky neboli dlhšie a že nevydržali extrémne horúčavy, možno by to bolo vo výsledkoch ešte veselšie.
Ďalšie fotky, výsledky na www.cappadocia2007.com

Foto -tréning pred pretekom štafiet

Foto - štafetu som išla s jednotkou!

Foto dole:

1.Posledné stúpanie, ešte na12-tej priečke,

2. Slovensko MTB team (z ľava: Bodiš, Škopek, Kostelničák, Šimora, Barényi, ja, Hanus, Kováč, medailista Sagan vpredu)
p10306442.jpg

p1030616.jpg

Jeden komentár k Majstrovstvá európy MTB XC 2007 Cappadocia v Turecku. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od p.f. | 19/07/2007 at 05:36:20

    Ahoj Janka! Nech Ti to 13. miesto prinesie vacsie stastie do buducna:)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by p.f. | 2007/07/19 at 05:36:20

    Ahoj Janka! Nech Ti to 13. miesto prinesie vacsie stastie do buducna:)

Komentovať príspevok »»

-->