Majstrovstvá Slovenska v MTB maratóne 2007 vo Zvolene.

Uplynulý víkend patril v medzinárodnom kalendári národným šampionátom v XC a neponúkal žiadne iné medzinárodné XC preteky. Náš XC majstrák sme stihli ešte pred dvoma týždňami a tak som mala možnosť si po roku znova vyskúšať atmosféru domácich MTB maratónov a obhájiť titul Majsterky SR v MTB maratóne z minulého roku.

Majstrovská trať pre ženy merala na GEODIS Zvolenskom horskom cyklomaratóniku 40 kilometrov a na štart sa postavilo 18 pretekárok v kategórii žien a ďalšie 4 v kategórii veteránok. Spolu s nami štartovalo ďalších 149 mužov, ktorí si netrúfli na 84km dlhú majstrovskú trať mužov.

Trať vo Zvolene, tak ako avizoval organizátor a jej staviteľ- Vlado Oprenčák, mala viacero pekných technickejších pasáží pripomínajúcich trate XC. Slušné prevýšenie ale hlavne teplé počasie robilo trať ešte náročnejšou. Ja som bola v cieli za dve a štvť hodinky, no chlapci na dlhej trati sa slušne zapotili. :-)

Kvalitne zorganizované, pekné MTB podujatie s dobrým zázemím na futbalovom štadióne, sprchy, jedlo, masáž.
Mne sa podarilo k majstrovskému titulu z XC 2007 pridať aj maratónsky. Som rada, že sa na štarte ukázalo viacej pretekárok ako minulý rok a dúfam že niektoré vyskúšajú aj XC preteky. Poradie Majstrovstiev Slovenska bolo nakoniec trošku iné ako konečné poradie v cieli, lebo druhá v cieli Alena Krnáčová preteká bez licencie SZC a tak striebro patrilo Elene Ondášovej a bronz Zuzke Ondrášikovej.
Kompletné výsledky GEODIS Zvolenský Horský Cyklomaratónik:

logo_cyklo.jpg

p1030673.jpg

Komentovať príspevok »»

-->