Kamptal klasik, víťazstvá v Tepliciach

Sezónu 2014 otvorili ešte v januári preteky stupavského zimného maratónu, ktorý sa tento rok nekonal na snehu, ale blate a zaznamenala som si víťazný štart v novom roku pred Michaelou Malárikovou (Kaktus Bike team) a Barbarou Škandíkovou (CK Svätý Jur).

31.marca sa konalo prvé kolo rakúskeho pohára na tradičnom vinárskom okruhu v dedinke Langenlois. Preteky zaradené do prvej kategórie UCI sú tradičnou overtúrou a menšou previerkou výkonnosti pretekárov po zimnej pauze.

V nabitom ženskom pelotóne som na úplne novom biku KOBA, ktorý som osedlala len jeden deň pred pretekmi obsadila v silnej konkurencii piate miesto, z ktorého som mala neskutočne dobrý pocit. Preteky vyhrala Slovinka Blaza Klemencic.(FEENSTRA FELT PB Kenda bike team).

Slovenské cross-country otvorili preteky slovenského pohára - Turieckap. Na vynikajúcom hravom okruhu v Turčianskych Tepliciach som vyhrala s výrazným náskokom pred českými pretekárkami Irenkou Berkovou (Amenity Extrem sport team) a Barborou Machulkovou. (Kona cycling point team).

Týždeň na to sa konali preteky českého pohára v Tepliciach, ktoré sú tento rok zaradené do prvej kategórie UCI.

Na štartovke sa objavili zvučné mená z Poľska, Anglicka, Belgicka či Nemecka.

Kedže nemám body v rebríčku UCI, štartovala som z poslednej rady.

Už v prvom kole som sa dokázala šikovne prepracovať ku špici pretekov, v druhom kole som dokonca viedla, no spravila som pár technických chýb. Až do štvrtého okruhu zo šiestich som sa striedala na čele pretekov s belgickou šampiónkou Githou Michiels (Trek KMC trade team), ktorú som nakoniec porazila o 34 sekúnd. Na stupni víťazov som si obliekla dres vedúcej pretekárky českého pohára, takže v druhom kole v Bedřichove  by som mala na štart nastúpiť ako prvá.-)

Tretia skončila Poľka Katarzyna Solus Miskowicz (Kross racing team).

327.jpg janka-and-hanka.JPG   turcteplice.JPG podium-women-czech-cup-teplice-2014-michiels-stevkova-solus-szafraniec-davidowicz.JPG

Jeden komentár k Kamptal klasik, víťazstvá v Tepliciach »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Pavol | 25/06/2014 at 06:42:57

    A tento víkend ste zaznamenali víťazstvo vo Windhaagu. Blahoželám. :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Pavol | 2014/06/25 at 06:42:57

    A tento víkend ste zaznamenali víťazstvo vo Windhaagu. Blahoželám. :)

Komentovať príspevok »»

-->