Štart na Absa Cape Epic 2008 potvrdený!

966 kilometrov a 18 529 metrov prevýšenia v ôsmych etapách a prológu po juhoafrických terénoch. Aj takto jednoducho sa dá charakterizovať etapový pretek dvojčlenných týmov na horských bicykloch konaný od 28.marca do 5.apríla v Juhoafrickej republike na trase z Knysna do Cape Town. Preteká sa v štyroch kategóriách (muži, ženy, mixed a veteráni). Pre Cape Epic sme vytvorili s mojim trénerom Tomášom Legnavským spoločný team v mixed kategórii: Novatec - CK MTB Dohňany. Pod týmto názvom budeme bojovať spoločne s ďalšími 1200 účastníkmi o zebrové dresy vedúceho teamu.

Cape Epic sa postupne stáva prestížnou akciou úvodu sezóny s účasťou viacerých pretekárov svetovej špičky, no stále si čiastočne zachováva aj image dobrodružného preteku, pretekári spia v stanoch.

Akcia má veľmi dobré mediálne pokrytie, záznamy z etáp je možné sledovať denne aj na niektorých európskych televíziách a internete.

Pre mňa by mohli byť preteky dobrým tréningovým základom pre začiatok sezóny v pretekoch cross country, prípadne aj cestou ako sa ľahko zbaviť trénera, alebo naopak :-).

Našu potvrdenú štartovku a info o Absa Cape Epic nájdete : TU

Komentovať príspevok »»

-->