Záver leta v znamení cestnej cyklistiky, Majstrovstvá Európy vo francúzskom Plumelecu.

Na konci augusta mi Slovenský zväz cyklistiky potvrdil nomináciu na Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike vo francúzskom Plumelecu. Aj keď za dva týždne toho v príprave človek už veľa nevymyslí, upravila som môj program a namiesto horskej cyklistiky som zaradila dva preteky na ceste.

Tatry Tour so štartom v Starom Smokovci a 195km dlho trasou okolo Vysokých Tatier je zabehnutým podujatím, kde zvyčajne štartuje aj veľa poľských cyklistov, no žien si na túto trasu veľa netrúfa.  Prvých 70 km po prvé väčšie stúpanie bolo tempo príjemné, každý si užíval rýchlu jazdu “zadarmo” vo veľkom pelotóne. Trasa sa aj preto zdala o niečo kratšia, aj keď stúpania na poľskej strane Tatier tempo spomalili. V ženách sme štartovali len 3, druhá v cieli bola Tatiana Jaseková, ktorá sa v úvode zaplietla aj do menšieho pádu. Tretia žena Sylwia Obrycka z Poľska na fotke chýba, no preteky tiež dokončila. Tatry Tour http://www.tatrytour.eu/

V úvode sezóny som absolvovala niekoľko pretekov Trnavskej cyklistickej ligy a vhod mi prišli aj teraz pred štartom na ME v závere leta. Liga sa jazdí vždy v stredu v okolí Trnavy, zakaždým na inom okruhu. Preteky zabezpečuje aj polícia, časomieru čipy a ponúka dobrú príležitosť zajazdiť si rýchlo na cestnom bicykli.

TCL Trnavská cyklistická liga: http://www.trnavskacyklistickaliga.sk/

janka-keseg-stevkova-with-tatiana-jasekova-tatry-tour-2016-road-race-195km.JPGtatry-tour-2016-winners-janka-keseg-stevkova.JPGjanka-keseg-stevkova-and-daniel-papez-slovakia-winners-at-tatry-tour-2016.JPGtatry-tour-2016-after-the-finish-line-with-janka-keseg-stevkova-group-of-riders.jpg

Na Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike v Plumelecu boli nominované za Slovensko tri ženy, v časovke sa predstavila úradujúca Majsterka SR Lucia Valachová a Tereza Medveďová, mne možnosť štartu ponúknutá v časovke nebola.  Juniorskú ženskú cyklistiku prezentovali ako v časovke tak i v pretekoch jednotlivkýň Martina Ševčíková a Lucia Michaličková.

Pretekalo sa na 13 km dlhom okruhu s výraznejším tempovým stúpaním na konci. Preteky ME boli prvý krát aj pre kategóriu ženy Elite, ktorá spoločne pretekala s kategóriou ženy U 23, aj keď víťazky boli vyhlásené samostatne.

Zvláštnosťou bolo udelenie dvoch medailí pre jednu pretekárku, kedže Poľka Katarzyna Niewiadoma vekom patriaca do kategórie U23 finišovala celkovo druhá a brala dve medaile, zlato v kategórii do U 23 a striebro v Elite. Preteky žien Elite vyhrala favorizovaná olympijská víťazka z Ria 2016 Anna van der  Breggen z Holandska a bronz patril Talianke Elise Longo Borghini, bronzovej medailistke z OH Rio 2016.

Mne preteky absolútne nevyšli, nedokázala som držať krok s pelotónom a na konci štvrtého okruhu som v stúpaní odpadla z hlavného balíka. Preteky som dokončila so skupinou mne v ten deň podobných odpadlíkov na 87.mieste.

V nedeľu sa konali preteky mužov Elite, kde historický prvý titul Majstra Európy získal ukážkovým záverom favorizovaný  Peter Sagan a potvrdil skvelú formu počas celej sezóny.

ME Plumelec

Posledných 20km ženy, video: https://www.youtube.com/watch?v=Of9RikvRFf8
Výsledky: http://uec.ch/…/r…/2016/plumelec/results/res_road_welite.pdf

janka-keseg-stevkova-ktm-revelator-uec-road-european-championships-2016-plumelec.jpg 14344960_967783800033875_7318437003291672797_n.jpg

Komentovať príspevok »»

-->