Finále Svetového pohára MTB v talianskom Val Di Sole 2017.

Finále Svetového pohára MTB v talianskom Val di Sole bolo skvelým vyvrcholením MTB sezóny v Európe. V piatok sa tu konali Majstrovstvá sveta vo 4 crosse, sobota patrila pretekom v downhile a nedeľa cross country.
70 žien z 27 krajín sa predstavilo v pretekoch Elite xco. Po hektickom štarte som sa posúvala každým kolom do predu. Postupne som predbehla aj viacero kvalitných súperiek z nedávnych maratónskych ME vo Svite. (strieborná Španielka Cladia Galicia Cotrina, štvrtá Maďarka Barbara Benkó).
V záverečných okruhoch som jazdila časy okolo 26. miesta a v cieli to stačilo na 35. priečku, kvalitný výkon a zlatý stred štartového poľa.
Olympijská víťazka z Ria Jenny Rissveds aj v týchto pretekoch potvrdila, že nemá ideálnu sezónu, keď skončila 4 miesta za mňou.
Zo Slovenska sa na tomto podujatí už nezúčastnil nikto, ani v klubových ani v reprezentačných farbách.

V celkovom poradí Svetového pohára bolo o víťazke rozhodnuté už pred Val di Sole, zvíťazila Yana Belomoina (CST SANDD AMERICAN EAGLE). V šiestich pretekoch Svetového pohára MTB XCO 2017 sa podarilo bodovať sto pretekárkam. Ja som absolvovala len dva preteky Nové Mesto na Morave a Val Di Sole. V celkovom poradí to bola 65. priečka.

Výsledky Val di Sole: vdso_xco_we_results.pdf Výsledky analýza kôl: vdso_xco_we_analysis.pdf

Výsledky UCI MTB XCO World cup 2017 celkovo: vdso_xco_we_standings.pdf

Web pretekov: www.valdisolebikeland.com

LIVE prenos a záznam na Redbull TV: www.redbull.tv

janka-keseg-stevkova-val-di-sole-world-cup-2017-mtb.JPGval-di-sole-2017-elite-women-start-mtbworld-cup.JPGval-di-sole-mtb.JPG

Komentovať príspevok »»

-->