Sezóna 2018 priniesla skvelé aj slabšie chvíľky, pred štartom tej novej si ju trošku pripomeňme.

Aj v uplynulej sezóne 2018 som štartovala vo vybraných pretekoch svetového pohára a na Majstrovstvách sveta v horskej cyklistike cross country. World cups : Albstadt (GER), Nove Mesto na Morave (CZE), Val di Sole (ITA) a World Championships v Lenzerheide (SUI). Preteky na najvyššej úrovni mi tento rok nevyšli, nepríjemný bol najmä pád a zranenie zubov v rock gardene vo Val di Sole, ktorý pribrzdil moju sezónu a vyžiadal si pretekársku pauzu.

Spokojná som s výkonmi na etapových pretekoch MTB. Rakúsky Alpentour Trophy, rumunský Carpathian Epic a poľský Bike Adventure sú pomerne náročné a nie každý crosscountry pretekár ich zvládne. V závere sezóny som absolvovala ešte 3 etapové preteky v Grécku, ktoré boli ladené v kratšom formáte v duchu crosscountry a neobsahovali dlhé maratónske etapy.

Môj 2018 crosscountry program tvorili najmä preteky v okolí, Česká Republika, Maďarsko, Slovensko. V rakúskej MTB lige som skončila celkovo na 4. mieste. Doma sa mi podarilo obhájiť titul majsterky SR MTB XCO a štartovala som aj na viacerých domácich maratónoch.

K najlepším výsledkom sezóny radím víťazstvá na poľskom etapáku UCI S2 Bike Adventure a na Alter bike tour etapáku na ostrove Kos. Najlepší výkon v crosscountry pretekoch som podala asi v rakúskom Winhaag Grand Prix UCI C1, kde som skončila tretia. Zvíťazila som na dvojkových pretekoch u nás v Lietave a v rakúskom Ottenschlagu.

Spokojná môžem byť s výkonmi na úvodných pretekoch ČP v Prahe alebo na pretekoch Kamptal Klassik v Langenloise, kedže na kvalitne obsadených pretekoch majú aj umiestnenia mimo top 3 svoju hodnotu. Titul Majsterky Slovenska v crosscountry  vždy poteší a jeho získanie bude s pribúdajúcim vekom čoraz väčšou výzvou. Jeseň som si spestrila opäť cyklokrosmi u nás a v Čechách a sezónu som zavŕšila Slovenským cyklokrosovým titulom.Kompletné výsledky sezóny v prehľade TU

Nová sezóna už naštartovala prvými pretekmi v teplejších destináciách. Som rada, že aj tento rok môžem rátať s podporou mojich dlhodobých materiálových sponzorov, aj tento rok budem jazdiť na bicykloch KTM. 2019 je aj kvalifikačnou sezónou pre OH 2020 v Tokiu, snáď sa bude dariť ešte lepšie ako tú poslednú.

img8c0d122b322e67546768b998e615ceb4.jpg Foto: MTBS.cz , Czech cup Praha MTB XCO 2018

Komentovať príspevok »»

-->