Tatry Tour MTB a Ostravský Chachar 2008.

Posledné dva víkendy som upravila svoj program pretekov. Zrušila som účasť na kanadskej časti svetového pohára a odjazdila som dve menšie podujatia v našom okolí, čo lepšie vyhovovalo mojej pozícii náhradníka pre OH a poskytlo aj viacej priestoru pre tréning a rehabilitáciu mojej chrbtice.

V rámci tréningu vo Vysokých Tatrách som išla veľmi pekné podujatie v Starom Smokovci - Tatry Tour MTB. Pre ženy bola určená 40 km trať, 2×20km okruh, na ktorej som zvíťazila. Na 20 km trati bola medzi ženami najrýchlejšia najmladšia účastníčka Katka Miškovská (CK MTB Dohňany). Viac info na www.eubike.sk

Po tréningoch v Tatrách som štartovala na pretekoch cross country 2.kategórie UCI, Ostravský Chachar, ktoré organizuje ostravský Max Cursor, môj tým z roku 2006. Trať Chachara sa nachádza v mestskom lesíku- Bělský les a ponúka zaujímavú trať bez výraznejších stúpaní, no s množstvom menších koreňových pasáží a zákrut, ktoré robia trať vo väčšej rýchlosti technicky náročnou. Tento rok sa pár minút pred štartom spustil lejak a preteky na 7 okruhov sa išli na blate. Po troch kolách bola vo vedení domáca pretekárka Šárka Chmurová, ktorá trať dokonale pozná. Druhé miesto som si držala až do konca tretieho okruhu, keď Šárku postihla technická porucha- rozpojená reťaz a tak  som rýchlo dostala do vedenia. Pri prejazde do tretieho okruhu rozhodcovia rozhodli o skrátení pretekov na 6 okruhov. S dostatočným náskokom som záverečné okruhy išla na istotu, so zastávkami v depe potrebnými pre očistenie reťaze a prehadzovačiek od blata a trávy. Druhé miesto nakoniec veľmi dobrým výkonom obsadila Lucka Veselá, keď v závere pretekov odsunula na tretie miesto ukrajinku Nataliu Krompets- štvrtú z tohtoročných MS vo Val di Sole v kategórii do 23 rokov. Viac info na www.maxcursor.cz.

dsc00372.JPG dsc00377.JPG dsc00383.JPG dsc00152.JPG dsc00157.JPG

Komentovať príspevok »»

-->