Finále Českého pohára MTB XC, Kuřim.

Český pohár MTB XC sa v tomto roku jazdil pod hlavičkou Rock Machine MTB cup  2008 a tvorilo ho 5 pretekov. Všetky boli zaradené do 2.kategórie UCI a tak sa bodovalo aj do UCI rebríčka. Tento rok som skúsila atmosféru pretekov ČP len na finále, uplynulý víkend v Kuřimi pri Brne.

Teplota nad 30 stupňov, atraktívna a veľmi prašná trať ponúkli dostatok zábavy pretekárom aj divákom.

Účasť v Kuřimi mi už v Pekingu potvrdila strieborná medailistka z olympiády 2008- Poľka Maja Wloszczowska (Halls mtb team), štart avizovala aj Kateřina Nash - Češka pôsobiaca v americkom profiteame Luna. Na štarte sa objavili aj reprezentantky Ukrajiny, samozrejme nechýbali pretekárky z čela priebežného poradia pohárovej súťaže. Týždeň pred finále Svetového pohára v rakúskom Schladmingu tak ponúkla Kuřim svetových súperov neďaleko od nás.

Pre preteky žien bolo prichystaných 6 okruhov. (cca 4,3km a 200metrov prevýšenia na okruh)

V Kuřimi som odjazdila vydarené preteky blízko hraniciam mojich aktuálnych možností. Po slušnom štarte som sa pohybovala na 4-5. priečke spoločne s  favoritkou domáceho klubu Martinou Němcovou (Pell’s Hard Bikers). V treťom okruhu som sa od nej odpútala a postupne som stiahla a predbehla na treťom mieste jazdiacu Pavlu Havlíkovú (KC Kooperativa SG Jablonec). Preteky vyhrala suverénne Maja Wloszczowska pred Kateřinou Nash. Ja som skončila tretia so stratou 8 minút na víťazku.

Veľmi pekné preteky v blízkosti Brna by si zaslúžili väčšiu divácku kulisu a aj kompletný stupeň víťazov:-(

Celkovou víťazkou českého pohára XC - Rock Machine MTB cup 2008 sa stala aktuálna Majsterka ČR Pavla Havlíková.

Viac info, výsledky, obrázky na:

www.poharmtb.cz

www.mtbs.cz

www.dvfoto.nolimit.cz

2p1050248.JPG 2p1050249.JPG 2p1050250.JPG p1050253.JPG

Komentovať príspevok »»

-->