Finále World cup-u MTB XC 2008 , Schladming - 21.miesto.

Deväťdielny seriál pretekov svetového pohára v horskej cyklistike cross country 2008 skončil tento víkend v rakúskom Schladmingu.

Po vydarených a náročných pretekoch v Kuřimi som potrebovala pár dní na zregenerovanie. Do Rakúska som odcestovala spoločne z Luckou Veselou (Favorit Brno), ktorá využila blízkosť Schladmingu a skusila si jeden z tohtoročných sveťákov. Trošku pozmenená trať v areáli zjazdovky Planai nepatrila tentokrát medzi technicky náročnejšie, ťažké boli hlavne stúpania. Pred pretekom sme preto uprednostnili ľahšie regeneračné tréningy na veľmi pekných cyklochodníkoch v okolí. V rámci oddychu sme zaradili malý výlet na ľadovec Dachstein, ktorý je nad Schladmingom a je určený skôr pre bežecké lyžovanie. Večer sme potom boli povzbudiť pretekárov vo four crosse (4X), kde mali svoj deň české pretekárky ( Zvíťazila Romana Labounková , tretia bola účastníčka OH v Pekingu v pretekoch BMX- Jana Horáková). Z našich mužov bol vo four crosse najlepší Matej Vitko (14.miesto)

Pre naše preteky v olympijskom cross country prišlo ochladenie, 9 stupňov nad nulou, našťastie bez avizovaného dažďa. Organizátor skrátil plánovaných 6 okruhov pre ženy len na 5 (okruh cca 16-19 min) a tak nás čakal krátky a rýchly pretek. Po štarte som išla okolo 25 priečky vo vyrovnanej skupine zhruba desiatich pretekárok, ktorej zloženie sa v priebehu pretekov trochu menilo, no súperiť bolo s kým až do posledných metrov. V Schladmingu sa mi nešlo až tak dobre ako v Kuřimi, svoje zohrala aj o 20 stupňov nižšia teplota oproti predchádzajúcemu víkendu v čechách. S výkonom som ale spokojná, škoda že nepadla tá “20-tka, no podarilo sa mi poraziť viacero pretekárok s kvalitnými výsledkami.

V Schladmingu zvíťazila rovnako ako v Kuřimi- Poľka Maja Wloszczowska (Halls). Svetový pohár 2008 si domov odniesla kanaďanka Marie Helene Premónt (Rocky Mountain).

Posledné preteky sveťáku 2008 priniesli očakávané, opadol stres predolympijskej kvalifikácie, väčšina už neladila formu tak precízne ako v úvode sezóny a dalo sa s nimi pretekať:-). Objavili sa ale aj neznáme mená v popredí výsledkov, naopak niektorí akoby už na záver sezóny nevládali a výrazne zaostali za svojim priemerom.

Na pretekoch svetového pohára som štartovala tento rok ako jediná Slovenka.  V mužoch malo Slovensko zastúpenie na štarte len v belgickom Houffalize a teraz v Schladmingu, kde štartoval len Michal Plesník. (Scott&Hagget mtb team)

V Schladmingu sa mi podarilo zájsť moje tohtoročné najlepšie umiestnenie v svetovom pohári - 21. miesto. (štartovalo 47 žien). Top 20tke som bola viackrát rovnako blízko aj v sezóne 2004. V celkovom hodnotení svetového pohára som tak skončila na 50. mieste. (bodovalo 139 žien). Bodovať do svetového pohára sa mi podarilo na štyroch pretekoch (Schladming, Fort William, Madrid, Andorra). V Houffalize som preteky nedokončila, v Offenburgu (62.) som sa nedostala do bodovanej 60-tky. Na troch pretekoch som neštartovala (2xKanada, Austrália). Za moje vydarené preteky a kvalitný výkon v tohtoročnom sveťáku považujem Madrid (37.), Fort William(31.) a samozrejme Schladming(21.).

Kompletné výsledky 2008 Nissan UCI Mountainbike World Cup na: www.uci.ch

freiheit-bis-3000m.JPG 2p1050260.JPG dachstein-skywalk.JPG dachstein.JPG dachstein-xc-ski-area.JPG 4x.JPG schladming-warm-up.JPG schladming-start.JPG last-climb-schladming.JPG lucka-vesela.JPG Nathalie Schneitter weltrecord.JPG

Komentovať príspevok »»

-->