Smola a trápenie v Madride.

Casa del Campo je park v blízkosti centra Madridu a 14. mája bol aj dejiskom druhého kola Svetového pohára MTB XC 2006. Rýchla trať s krátkymi výjazdami na tvrdom pieskovom povrchu je moja obľúbená. V roku 2004 som tu zašla môj zatiaľ najlepší výsledok v Svetovom pohári - 21. miesto. Tento rok som si trúfala na podobné umiestnenie no nakoniec to skončilo úplne inak. Na štarte preteku žien sa zišlo niečo cez sto pretekárok z približne 27 krajín, čím sa môže pochváliť len máloktorá ženská športová disciplína!

Aj keď je trať v Madride pomerne málo technická, výber pneumatík  sa liší  od pretekára k pretekárovi.  Ja  v Madride volím radšej  širší  plášť  s  pomerne hrubým dezénom, čo mi  pomáha pri prejazde zatáčiek a lepšej  stabilite  a kontakte s povrchom pri vyžších rýchlostiach.  Veľa pretekárov tu ale volí aj semislicky.

Na štarte som stála na 26. priečke, podľa výsledkov z prvého kola na Curacao a toto miesto som si zhruba udržala, keď som sa po prvom kole pohybovala okolo 28.-30. priečky. Pocitovo sa mi šlo dobre a verila som si na postupné vylepšenie tejto pozície, očakávala som umiestnenie okolo 20-25. miesta. No v druhom kole ma postihol defekt zadného kolesa. Kedže jazím systém Stans notubes, tmeliaca tekutina v plášti mi defekt zalepila, no stratila som trochu tlaku v pneumatike. Na trati boli dve oficiálne depá, kde je možný servis bicykla aj výmena kolies. V obidvoch som mala pripravené rezervné kolesá a mechanika. No na tejto rýchlej trati, kde minúta znamená aj 10 miest v poradí, som do depa nešla s tým že to dojazdím aj na makkom kolese. Toto rozhodnutie však bolo zlé a postupne som sa začala prepadávať v poradí, makké koleso bola príliž veľká prekážka. V poslednom kole som nakoniec v zatáčke stratila aj zvyšok vzduchu v pneumatike, kedže bezdušovky sa na tak malom tlaku samozrejme jazdiť nemôžu a v zatáčke hrozí “vyzutie” podhustenej pneumatiky.  Takže do najbližšieho depa som musela pekne dobehnúť a tak som sa prepadla zo 40 priečky až na 56. ty flek. Po výmene kolesa som stihla ešte obehnúť pár miest a skončila som na 52. mieste. Takže kapka smoly, skúseností a poučenia do ďalších pretekov.

Škoda tej smoly, lebo do Madridu ma prišli povzbudiť aj kamaráti Martin a Kika ktorým by sa určite lepšie fotilo, keby som pretekala niekde okolo dvadsiatky a bez problémov. Snáď o týždeň na trati F jednotky v belgickom Spa to bude lepšie.

Komentovať príspevok »»

-->