Juhoafrický pohár - rozcvička na trati svetového pohára .-).

Budúci víkend štartuje nový ročník svetového pohára mtb v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Tento víkend sa na rovnakej trati konali preteky juhoafrického pohára, UCI 2.kategórie. Možnosť otestovať si podmienky týždeň pred hlavným pretekom som využila spoločne s viacerými pretekárkami svetovej špičky.

Suchý povrch pekného okruhu s náročnými stúpaniami mi sedel, ani vlhkosť vzduchu a teplota okolo 30 stupňov neboli neprekonateľné. Po štarte v prvom polokruhu som išla ešte pred medailistkami z posledných OH, čo ma trochu zaskočilo. Počas preteku som sa potom pohybovala na tretej až piatej priečke, s neveľkou stratou na čelo preteku.

Štvrté miesto v cieli ma potešilo hlavne maličkou časovou stratou na najlepších.

Z víťazstva sa tešila Poľka Maja Wloszczowska, pred Ruskou Irinou Kalentievou.

Veľké preteky sú ale až tento víkend. Udržať rovnakú stratu na najlepších bude asi nemožné, no aj dvojnásobok straty by zaistil pekný výsledok. Dúfajme, že dopraje aj počasie, lebo africká červená hlina je za mokra takmer nejazditeľná.

V Pietermaritzburgu bude okrem mňa štartovať na svetovom pohári aj môj pezinský “skorosused” Filip Polc (na fotke). Môj tréner Tomáš Legnavský si tiež vyskúšal pretek tento víkend, no na svetový pohár ešte radšej viac potrénuje :-).

2p1060150.JPG 2p1060152.JPG 2p1060169.JPG 2p1060180.JPG2p1060176.JPG 2p1060178.JPG

Jeden komentár k Juhoafrický pohár - rozcvička na trati svetového pohára .-). »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Ana
    Komentár od Ana | 06/04/2009 at 19:33:36

    Congratulations Janka! You were great:)
    Bye,
    Ana ;)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Ana
    Komentár by Ana | 2009/04/06 at 19:33:36

    Congratulations Janka! You were great:)
    Bye,
    Ana ;)

Komentovať príspevok »»

-->